XS
SM
MD
LG

Vlaseničani uspješni prvog dana finala Sportskih igara mladih

Basketašice i basketaši iz Vlasenice, kao pobjednici Bingo kupa, koji je za  zvorničku regiju održan 6.6.2017. godine, otputovali su u Sarajevo, gdje se od 10. do 14.8.2017. godine održava Veliko finale 7. BH Telecom Sportskih igara mladih.

Vlaseničanke u Velikom finalu, pred utakmicu sa Tomislavgradom

- Kao i prethodne  godine, i muška i ženska ekipa su, kao najbolji na takmičenju u disciplini streetball 3x3  u Zvorniku, za kategoriju 2002. godište i mlađe, stekli pravo učešća u Velikom finalu. U Sarajevo smo došli s nadom da ćemo ponoviti prošlogodišnji uspjeh i plasirati se na Međunarodne dane igara u Splitu, gdje učestvuju takmičari iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. S obzirom da su obje ekipe prvog dana takmičenja postigle odlične rezultate, vjerujem da imamo velike šanse. Djevojčice su  ubjedljivo savladale vršnjakinje  iz Tomislavgrada rezultatom 6:1 i  Bihaća 6:2, dok su dječaci dobili ekipu iz Sarajeva rezultatom 5:4. Takmičenje su sutra nastavlja, - kazao je vođa ženske ekipe, profesor Dalibor Vidović.

Pobjednice takmičenja u Zvorniku, foto: facebook stranica Sportske igre mladih BiH

Za odbranu titule bore se:  Helena Kovačević, Aleksandra Nikolić,  Anđela Nikolić i Marija Pantelić, dok je muški tim u sastavu: Đorđe Drakulić, Nemanja Lulić, Radenko Pepić i Vedran Todorović, sa vođom ekipe Stevanom Kipićem.

Pobjednici takmičenja u Zvorniku, foto: facebook stranica Sportske igre mladih BiH

Nakon 70 dana takmičenja u preko 30 opština širom Bosne i Hercegovine, u raznim sportskim disciplinama: malom fudbalu, uličnoj košarci, rukometu, odbojci, odbojci na pijesku, tenisu, šahu, stonom tenisu, atletici i igri između dvije vatre, najbolji su dobili priliku da se takmiče u Velikom  finalu Sportski igara mladih u Sarajevu, a pobjednici će predstavljati Bosnu i Hercegovinu  na Međunarodnim danima Igara u Splitu, gdje će odmjeriti snage sa vršnjacima iz  Srbije i Hrvatske. Finalno takmičenje Igara se ove godine organizuje uz finansijsku podršku USAID-a, a specijalni partner Igara je , kao i do sada, Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine.