XS
SM
MD
LG

Lazarević: Premijer ligi treba klub kao Zvijezda 09

FK Zvijezda 09 iz Etno Sela Stanišići označen je kao prvi favorit za ulazak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Ekipa koja radi u sjajnim uslovima pred početak sezone sklopila je potpuno novi tim dovođenjem 12 igrača od kojih neki imaju i premijerligaško iskustvo.


Vođenje prvog tima preuzeo je iskusni Mile Lazarević, koji je ranije solidno vodio zvorničku Drinu, a i sam trener je prihvatio ulogu ozbiljnog kandidata za ulazak u Premijer ligu BiH.

- Premijer ligi BiH treba jedan klub sa kvalitetnom infrastrukturom i sa gazdom koji je spreman uložiti novac u kreiranje respektabilne ekipe. Mi imamo tri terena sa odličnim uslovima za rad, a kakve su nam ambicije najbolje pokazuje činjenica da je vlasnik kluba kupio stadion u Ugljeviku za potrebe odigravanja Premijer lige BiH, istakao je Lazarević već na početku razgovora za Sport1.

Dodao je i da u ulozi najozbiljnijih konkurenata svom timu vidi Rudar iz Prijedora te Slobodu iz Mrkonjić Grada.

- Rudar je u prednosti u odnosu na nas jer je zadržao najveći dio igračkog kadra na okupu, a kvalitetnu ekipu ima i Sloboda. Ipak, ne znam kolike su Slobodine ambicije ove sezone. U svakom slučaju, mislim da je pred nama zanimljiva sezona, istakao je Lazarević objasnivši:

- Mi ne možemo na početku sezone očekivati maksimum jer nismo do kraja uigrani. Doveli smo veliki broj igrača, svi su imali drugačije uloge od onih koje trebaju imati kod nas. Najteže je kod igrača promijeniti navike, trebat će nam neko vrijeme da to postignemo pa bismo svoj optimum trebali dostići tek oko četvrtog ili petog kola, ističe za Sport1 trener prvog favorita za ulazak u Premijer ligu BiH.

On će prvu ligašku utakmicu na klupi Zvijezde igrati na gostovanju u Zvorniku, odakle je otišao prije dva mjeseca.

- Već sada je jasno da ćemo imati problem sa terenom u Zvorniku. Ne znam šta se sa njim desilo, prije dva mjeseca sam bio tamo i teren je bio u solidnom stanju, a sada nije adekvatan i nije ni blizu onih terena na kojima smo se mi pripremali. Meni je žao zbog osipanja igračkog kadra kroz koji je prošla Drina, ali ona je klub sa tradicijom i mislim da na osnovu toga neće imati problema da zadrži respektabilnu poziciju u Prvoj ligi Republike Srpske. Imam određene emocije prema Drini koju sam donedavno vodio, ali ja sam profesionalac. Želim sa svojim timom od starta prvenstva krenuti dobro i osvajati bodove, to svakako očekujem od utakmice u Zvorniku, istakao je Lazarević na kraju razgovora.
 


Borac : Željezničar Sport Team
Tekstilac : Kozara
Podrinje : Sutjeska
Rudar Prijedor : Drina
Alfa : Sloga
Slavija : Sloboda
Tabela
Poz Tim UT PB N PR BOD
1 Drina 0 0 0 0 0
2 Sloga 0 0 0 0 0
3 Sutjeska 0 0 0 0 0
4 Kozara 0 0 0 0 0
5 Željezničar Sport Team 0 0 0 0 0
6 Sloboda 0 0 0 0 0
7 Slavija 0 0 0 0 0
8 Tekstilac 0 0 0 0 0
9 Podrinje 0 0 0 0 0
10 Rudar Prijedor 0 0 0 0 0
11 Alfa 0 0 0 0 0
12 Borac 0 0 0 0 0