XS
SM
MD
LG

Budućnost počinje u Gacku

Budućnost iz Pilice svoj drugoligaški put počinje utakmicom u Gacku, sa domaćom Mladosti. Ekipa koja je prije dvije sezone igrala u četvrtoj ligi, dobrom igrom i sa agilnom upravom, za dvije godine napredovala je dva takmičarska ranga, i ulaskom u Drugu ligu ostavarila istorijski uspjeh od osnivanja kluba 1971.godine.

FK Budućnost, Pilica

 - Veoma sam zadovoljan onim što smo odradili u pripremnom periodu. Odigrali smo pet prijateljskih utakmica sa dobrim rezultatima, imali smo svakodnevne i dobre treninge i smatram da spremni ulazimo u takmičenje u novom rangu. U timu nema nekih velikih promjena što se igračkog kadra tiče. Naše redove pojačala su tri iskusna  igrača  zvorničke Drine: Ivanović, Stevanović i Radić, i vjerujem da ova ekipa bez problema može da se nosi sa izazovima višeg ranga takmičenja. Prvu utakmicu drugoligaškog Istoka igramo u Gacku i s obzirom na  iskustvo ekipe Mladosti i prednost domaćeg terena, oni su favoriti u ovom meču, ali mi se nećemo unaprijed predati. Daćemo sve od sebe da odigramo dobru utakmicu i ostvarimo što bolji rezultat. Osvojen bar jedan bod mnogo bi nam značio na startu, a vjerujemo  da se kući možemo vratiti i sa pobjedom, - kazao je trener Budućnosti, Siniša Obrenović.

Utakmica prvog kola Druge lige, grupa Istok, između FK Mladost i FK Budućnost, igra se danas u 17:30 na Gradskom stadionu u Gacku.