XS
SM
MD
LG

Jahorina nam je nada

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković rekao je da su aktivnosti preduzete na proširenju turističke ponude Јahorine tokom ljeta pozitivni pomaci koji će doprinijeti uspješnijem poslovanju Olimpijskog centra.

Gluhaković je ocijenio da će ove aktivnosti omogućiti da na Јahorini, osim dosadašnjeg zimskog, zaživi planinski turizam tokom cijele godine sa raznim aktivnostima u ponudi domaćim i stranim turistima, saopšteno je iz resornog ministarstva.

On je istakao da je resorno ministarstvo, u okviru nadležnosti, spremno da preduzme neophodne aktivnosti kako bi se obezbijedila što bolja pozicioniranost Јahorine na tržištu.

Gluhaković je sa menadžmentom i članovima Nadzornog odbora Olimpijskog centra "Јahorina", te predstavnicima Investiciono-razvojne banke Republike Srpske i rukovodstvom opštine Pale danas u Banjaluci razgovarao o aktuelnostima u vezi sa izborom novog Nadzornog odbora ovog centra.

Sagovornici su se saglasili da su među prioritetnim aktivnostima u narednom periodu izgradnja sistema za vještačko osnježavanje staza i dalji rad na modernizaciji ski-centra kako bi se postigla konkurentnost Јahorine u odnosu na planine u regionu.

Na sastanku je bilo riječi o osmišljavanju i predstavljanju ljetne ponude Јahorine koja ima za cilj upotpunjavanje turističke ponude na olimpijskoj planini tokom cijele godine.

Razgovarano je o pronalasku modaliteta kako bi se prevazišla problematika Olimpijskog centra "Јahorina" prema Investiciono-razvojnoj banci Republike Srpske i obezbijedilo nesmetano poslovanje Olimpijskog centra,piše SRNA.

Jahorina