XS
SM
MD
LG

Darko Nestorović trener u kuvajtskom Al Arabiju

Nekadašnji selektor mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine Darko Nestorović trenersku karijeru nastavlja u Kuvajtu. On je preko Beograda  u petak otputovao u glavni grad Kuvajt siti gde je potpisao ugovor sa klubom Al Arabi, a na aerodromu su ga dočekali predstavnici jednog od najpoznatijih klubova u ovom delu Azije.

-Iskren da budem oduševljen sam toplim i ljudski dočekom, profesionalizmom i odnosom prema nama trenerima iz Evrope. Već na prvi pogled mogu da kažem da nisam pogrešio što sam izabrao da dođem  baš u Kuvajt i oprobam se u trenerskom poslu u ovoj dalekoj, simpatičnoj zemlji, srdačnih i nasmejanih ljudi koji se trude da ti u svakom trenutku udovolje, budu pri ruci, pomognu... – istakao je u telefonskom razgovoru iz Kuvajt sitija ekskluzivno za Žurnal Darko Nestorović.

Nestorović će pored osnovne uloge šefa struke imati još niz stručnih zaduženja u klubu koji želi da napravi iskorak, a dolazak nekadašnjeg golgetera Čelika, Spartaka, Rijeke i Rada bi trebalo da unapredi rad sa igračima u Al Arabiju. Pored poziva iz Kuvajta Nestorović je na stolu imao još nekoliko ponuda, ali se odlučio za Al Arabi iz Kuvajt sitija koji je ponudio najbolje uslove i bio najkorektniji, najkonkretniji i najuporniji u nastojanju da dovede nekadašnjeg učitelja „Zmajića“. U ovom klubu je svojevremeno radio i Miodrag Ješić.

-Još dok sam obavljao ulogu selektora mlade reprezentacije BiH imao sam konkretnu ponudu iz Malezije, od kluba Sajm derbi, da preuzmem stručnu brigu oko prvog tima. Međutim, tada sam imao važeći ugovor sa Fudbalskim savezom Bosne i Hercegovine, a za mene je on bio zakon, tako da sam morao da se zahvalim Malezijcima na ponudi, ostao sam. U međuvremenu se završila i selektorska priča i evo me sada u Al Arabiju, u kojem mnogo cene trenere iz Evrope. Ovde sam tek dva dana, a više utisaka moći ću da vam prenesem posle izvesnog perioda provedenog ovde u Kuvajtu, koji je na prvi pogled i te kako uređena zemlja – dodao je u „raportu“ iz Kuvajt sitija Darko Nestorović.

Pre izbora na funkciju selektora mladog U-21 tima BiH (2014 – 2016.) Darko Nestorović je trenirao nekoliko klubova u Republici Srpskoj: zvorničku Drinu, Slobodu iz Mrkonjić Grada, bijeljinski Radnik, Sutjesku iz Foče i u dva navrata Rudar Prijedor. Zanimljivo je da je on prvi selektor „Zmajića“ koji trenersku karijeru nastavlja u jednom klubu u inostranstvu, a pre njega ovu funkciju su, od ujedinjenja fudbala u BiH, obavljali još: Ibrahim Zukanović, Branimir Tulić, Nikola Nikić i Vlado Jagodić.

Karijera za ponos

Pored klubova u Prvoj saveznoj ligi eks Jugoslavije Darko Nestorović ima ogromno igračko iskustvo iz inostranstva koje mu je do sada mnogo pomagalo u radu u klubovima i na mestu selektora.

Posle Jugoslavije nastupao je sa mnogo uspeha za prvoligaške klubove u Švedskoj, Norveškoj i Hong Kongu.

Sportski Žurnal

Darko Nestorović na aerodromu u Kuvajt sitiju sa svojim domaćinima