XS
SM
MD
LG

Vukota najslabija karika

Podmlađeni sastav  Sutjeske ,najmlađi u bogatoj  istorij kluba i jedan od najmađih na prvoligaškoj sceni RS, pružio je dobru pariju protiv ekipe Slobode. Nažalost Fočaci nisu imali sportske sreće, gosti su bili spretniji i srećniji, a uz to su na golu imali i rapoloženog Mladena Ilića i tome kad se doda izuzetno loše suđenje Stojana Vukote iz Gradiške  poraz je  na kraju bio neminovan, za „golobrade“ fudbalere fočanskog prvoligaša. Trener Srđan Bajić bio je nezadovoljan rezultatom ali ne i igrom svojih izabranika.

  -Šta reći ,momci zaslužuju sve pohvale za iskazanu borbenost ,zalaganje, prikazanu igru, dali su maksimum nažalost to im se nije i vratilo.Bili smo većim delom utakmice bolji, stvarali šanse,  ali prosto je neverovatno da nismo uspeli postići pogodak, nakon toliko prilika. Svakako da velike zasluge pripadaju i gostujućem golmanu , koji je branio i nemoguće. Protivniku čestitam, a o suđenju ne želim da pričam, imaju fudbalski organi koji su nadle žni za to i verujem da će ispavno reagovati. Mi smo ovaj meč arhivirali, ovo je  prvo kolo i u nastavak prvenstva ćemo ući pojačnji, jer se očekuje povratak nekoliko iskusnih fudbalera u ekipu i siguran sam nakon ovoga što su naši mladi fudbaleri pokazali u susretu protiv Slobode , da  ćemo imati šta da pokažemo u nastavku prvenstva-zaključio je Bajić

I pored toga što strateg Fočaka nije želio da komentariše suđenje mora se istaći da je glavni sudija susreta u Foči,Stojan Vukota sa pomoćnicima bio najslabija tačka na terenu stadiona pokraj Ćehotine .Donosio je nerazumne odluke,  na štetu oba kluba, slabo procenjivao pojedine situacije delio kartone i kada je trebalo i kada nije,  a u pojedinim situacijam kod preoštrih startova i prigovora nije uopšte reagovao.

Domaći igrači su imali primedbu na nedosuđen kazneni udarac,  kao i na prestrogo dosuđeni jedanaesterac za goste. Pred takmičarskim  organim je da pregledaju dokumentaciju sa susreta između Sutjeske i Slobode i donesu pravovremene sankcije. Početak je prvenstva odigrano je tek prvo kolo i pravo je vreme da se ovakve stvari zaustave i suđenje dobije pravu dimenziju.


Borac : Željezničar Sport Team
Tekstilac : Kozara
Podrinje : Sutjeska
Rudar Prijedor : Drina
Alfa : Sloga
Slavija : Sloboda
Tabela
Poz Tim UT PB N PR BOD
1 Drina 0 0 0 0 0
2 Sloga 0 0 0 0 0
3 Sutjeska 0 0 0 0 0
4 Kozara 0 0 0 0 0
5 Željezničar Sport Team 0 0 0 0 0
6 Sloboda 0 0 0 0 0
7 Slavija 0 0 0 0 0
8 Tekstilac 0 0 0 0 0
9 Podrinje 0 0 0 0 0
10 Rudar Prijedor 0 0 0 0 0
11 Alfa 0 0 0 0 0
12 Borac 0 0 0 0 0