XS
SM
MD
LG

Rogatica i Ptičjak opet baza motociklista

Staza Ptičjak

Povodom krsne slave opštine Rogatica ,Preobraženja Gospodnjeg nakon nekoliko godina pauze u  grad na obalama Rakitnice se vraća motokros. Rogatica ima bogatu tradiciju organizacije ove atraktivne sporske manifestacije, a kao što je od ranije poznatio staza Ptiičijak koja se nalazi samo petsto metara od centra grada, je jedna od najboljih i najpreglednijih u ovom delu  Evrope. Motociklisti će nastupiti u tri klase MX 1, MX 2 i MX 85.

Prema rečima Branka Leleka direktora trke očekuje se učešće preko četrdeset motociklista iz Hrvatske, Srbije, Makedonije i Bosne i Hercegovine i ovo će po kvalitetu biti sigurno jedna od najboljih i najorganizovanijih motokros trka .

-Staza koja je duga 1700, a široka sest metara  je izuetno pripremljena, veliku pomoć na uređenju nam je pružio Janko Stanar vozač motokrosa iz Prijedora kao i preduzeća Romanijaputevi  i Transkop. Već nekoli ko dana teren se posipa vodom kao bi se stvorili optimalni uslovi i izbegla velika prašina. U tome smo u potpunosti uspeli i spreni dočekujemo početak  slobodnog i službenog treninga, a poptom i takmičenja . Treninzi  će  biti održani u petak  18.avgusta  od 18 do 20 časova. Svečano otvaranje je planirano je  19. avgust u 13 časova i 45 minuta, a start prve trke u 14 časova. Završetak nadmetanja je planiran za 17 i 30 časova a odmah po završetku poslednje trke i nakon verifikacije službenih rezultata obaviće se svečano proglašenje pobednika i dodela priznanja, ističe Branko Lelek direktor trke

Posebnom  kvavalitetu otvorenog prvenstvu BiH u motokrosu na stazi Ptičijak će doprineti učešće vrhunskih asova motokrosa koji su potvrdili svoj dolazak u Rogaticu ?

-Kada se pomenu imena Nikole Hranica i Mateja Jaroša višestrukih prvaka Hrvatske ,potom Gabora Sagmajstera šampiona Srbije i višestrukog učasnika relija Pariz - Dakar,makedonskog prvaka Hristijana Stankovića kao i Darija Čerkeza trofejnog prvaka BiH onda možemo biti sigurni da ćemo imati kvalitetno nadmetanje, što ća po očekivanji ma  privući i veliki broj publike.Na kraju moramo istaći i da veliku zahvalnoast za organizaciju otvorenog prvenstva BiH u motokrosu dugujemo generlnom pokroviterlju opštini Rogatica kao i Auto moto savezu Republike Srpske, zaključio je Lelek