XS
SM
MD
LG

Neva u Banjaluci

​Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Jasmina Davidović, upriličila je prijem za Rukometni klub „Neva“ iz St. Peterburga,  koji ovih  dana borave u Republici Srpskoj gdje učestvuju na  49. međunarodnom rukometnom TV turniru  šampiona  „Doboj 2017“  i ocijenila je da je to početak sportske saradnje Srpske i Rusije

Ministar Davidovićeva je navela da je učešće ruskih  rukometaša na Međunarodnom rukometnom TV turniru šampiona "Doboj 2017" rezultat prošlogodišnje posjete delegacije iz Sankt Peterburga, prilikom koje je resorno ministarstvo posjetio i predsjednik Komiteta za fizičku kulturu i sport iz ovog ruskog grada.

"Naše ministarstvo podržava ovu saradnju, a  danas smo dogovorili i da naši rukometaši budu gosti u Sankt Peterburgu", rekla je Davidovićeva novinarima nakon sastanka.

Ona je podsjetila da je u junu Republiku Srpsku posjetila i šahovska ekipa iz Sankt Peterburga, koja je bila gost Ljetnje škole sporta.

Direktor Rukometnog kluba "Neva" iz Sankt Peterburga Sergej Ziza izrazio je zadovoljstvo prijemom i gostoprimstvom u Banjaluci, kao i prilikom da učestvuju na turniru u Doboju, koji ima značajnu istoriju i tradiciju.

"Cilj nam je da se na turniru predstavimo na pravi način, te da se ova saradnja ne završi na ovom učešću, nego da se nastavi i u budućnosti, kako uzvratnom posjetom rukometaša iz Srpske Sankt Peterburgu, tako i novim učešćem ruske ekipe na ovom ili nekom drugom turniru", rekao je Ziza.

Ekipa "Sankt Peterburga" iz Rusije pobijedila je juče ekipu banjalučkog "Borca" rezultatom 28:26 u trećoj utakmici prvog takmičarskog dana 49. međunarodnog rukometnog TV turnira šampiona "Doboj 2017".