XS
SM
MD
LG

Brčanke čekaju dolazak primača

Čekajući dolazak još jednog kvalitetnog pojačanja aktuelni šampion BiH u odbojci Bimal Jedinstvo već desetak dana se sprema za izazove u novoj sezoni gdje će igrati na četiri fronta.

"Princeze" su tokom ljeta ostale bez nekoliko igračica, ali su i dovele četiri pojačanja Natašu Slijepčević, Milicu Krstojević, Jovanu Biberdžić i Milicu Ivković. One su se priključile ekipi i rade pod budnim okom trenera Smaila Pezerovića koji želi što prije da uigra ekipu.

- Prvih desetak dana je prošlo bez opterećenja i problema. Akcenat je bio na adaptaciji i pripremi za ono što nam slijedi, a to je sticanje snage, brzine i izdržljivosti. Nakon toga dolazi rad na tehnici, a onda pred početak lige i taktici. Završili smo sa "suvim" trčanjem, već sada malo kombinujemo, radili smo i na pijesku. Prvi put smo krenuli malo ranije sa priprema, ali iz razloga što imamo dosta novih i mladih djevojaka kojima je potrebna adaptacija na nove uslove rada - istakao je Pezerović.

On je zadovoljan što Bimal Jedinstvo ima neku okosnicu, a ekipa se trudi da što prije angažuje još jednu igračicu kako bi se kompletirao tim.

- Namjeravano dovesti još jednog kvalitetnog i iskusnog primača, koji bi donosio poene i nosi igru, ali uz kojeg bi se razvijale mlade igračice. Imamo okosnicu u vidu dva srednja blokera, prvog tehničara i primača, a doveli smo i libera Ivković i korektora Slijepčević. Smatram da imamo dovoljno vremena da se spremimo za nastupe u kupovima RS i BiH, prvenstvu i naravno Ligi šampiona gdje želimo da se dokažemo - dodao je Pezerović.

"Princeze" će naredne sezone braniti sva tri domaća trofeja, a nastojaće da naprave iskorak u Evropi. Nakon ispadanja iz Lige šampiona, tu su prošle godine dogurale do osmine finala CEV kupa.

Generalka sa Vizurom

Ekipa Bimal Jedinstva već je dogovorila nekoliko pripremnih utakmica, a želja trenera Bimal Jedinstva je da generalka bude sa Vizurom iz Beograda.

- Ono što je za sada sigurno je da 8. septembra idemo u Osijek gdje ćemo igrati protiv istoimene ekipe, pa 12. oni dolaze kod nas. Ganjamo da popunimo termine za kraj tog mjeseca i početak narednog. Kup Republike Srpske staruje sredinom oktobra i nemamo puno prostora. Želimo da u generalni imamo malo jačeg rivala, a nastojim da igramo protiv Vizure. Ta ekipa je evropska, igrala je među osam najboljih u CEV kupu i bila bi to kvalitetna provjera - rekao je Pezerović.

 

Preuzeto od Glas Srpske


Kakanj 78 3 : 0 7 Lukavac
Maglić 3 : 0 Gacko
Borac m:tel 0 : 3 Radnik
Modriča 2 : 3 Domaljevac
Jedinstvo 0 : 3 Mladost
Konačna tabela
Poz Tim UT PB PR BOD
1 Mladost 18 17 1 51
2 Radnik 18 14 4 41
3 Kakanj 78 18 14 4 41
4 Domaljevac 18 12 6 34
5 Modriča 18 8 10 26
6 Borac m:tel 18 8 10 25
7 Jedinstvo 18 5 13 17
8 Gacko 18 5 13 14
9 Maglić 18 3 15 11
10 7 Lukavac 18 4 14 10