XS
SM
MD
LG

Završena omladinska liga šahista za 2017.godinu

Škola šaha „Skakač“ iz Banja Luke je osvojila šampionski pehar na Omladinskoj ligi Republike Srpske u šahu,koja je održana od 12. do 16. avgusta u Banji Dvorovi.

Ovo je četvrta titula ove mlade ekipe,odnosno treća uzastopno, dok je prva osvojena 2011. godine. Za ovaj uspjeh velike zasluge idu treneru i kapitenu „Skakača“ FIDE instruktoru Branku Tomiću koji je u svojoj ekipi okupio pravu reprezentaciju omladinaca Srspke predvođenu FIDE majstorima Bojanom i Mašom Maksimović, uz iskusne šampione Filipa Gubu i Tijanu Babić.

Drugo mjesto i srebrne medalje su osvojili mladi šahisti sa Ilidže, OŠK „Mat“, koji su u poslednjem 6. kolu prilično namučili šampiona pretrpevši minimalni poraz 2,5:1,5.  Treće mjesto i bronazane medalje su pripale poletnoj ekipi POŠK iz Potočana. Ukupno je nastupilo sedam ekipa,a odigran je Berger na tempu igre od 90 minuta po igraču za čitavu partiju. Rezultate i kompletnu statistiku možete vidjeti na linku 

Prve 3 ekipe su nagrađene peharima, medaljama i diplomama, a prigodne nagrade su dobili i najuspješniji po tablama: Bojan Maksimović, Maša Maksimović, Filip Gubo (svi iz „Skakača“) i Petar Ivanović (OŠK Mat). Nagrade je uručivao IA Vlado Stojanović,uspješan organizator ovog takmičenja.