XS
SM
MD
LG

BIH bez selektora u Jermeniji: Doktori preporučili hitan tretman Vujoševiću

Košarkaška reprezentacija BiH moraće na odlučujućoj utakmici za odlazak u kvalifikacije za SP bez selektora Duška Vujoševića.

Selektoru reprezentacije Bosne i Hercegovine konzilij ljekara je preporučio hitan boravak u hiperbaričnoj komori, a o tome su javnost obavijestili putem saopštenja.

- Sa žaljenjem obavještavamo javnost koja prati košarku u Bosni I Heregovini da selektor i gospodin Duško Vujošević iz zdravstvenih razloga nije mogao otputovati u Armeniju sa ekipom na najvažniju i odlučujuću utakmicu. Konzilijum ljekara, u telefonskom kontaktu, iz Sarajeva, Beograda i Bratislave je jednoglasno preporučio da je lijevoj nozi potreban hitni tretman u hiperbaričnoj komori, kako ne bi došlo do teških posljedica. Zmajeve će predvoditi prvi pomoćnik selektora Vujoševića, gospodin Mensur Bajramović, a oni će biti dodatno motivisani da nadoknade odsustvo selektora, stoji u saopštenju Košarkaškog saveza BiH.

Utakmica Jermenija - BiH igra se u subotu, a bosanskohercegovačkoj selekciji za prolaz u drugi krug kvalifikacija treba pobjeda.