XS
SM
MD
LG

Vintertur finalista

Fadi Vintertur je zabilježio i treću pobjedu na Dobojskom turniru savladavši Rusku ekipu Neva Sankt Petersburg rezultatom 24:21 i tako su postali prvi finalista. Njihov protivnik u finalu biće pobjednik utakmice Kolding – PAUC Eks an Provans.

Rusi su vodili 8:5 u 18.minutu. od  tog trenutka su stali i više do kraja poluvremena nisu piostigli ni jedan gol. U tim trenucima trener ViinterturaAdrianBrunger je izveo golmana a ubacio igrača kako bi napravio višak. Što je urodilo plodom pa su serijom 7:0 na odmor otišli sa  rezultatom 12:8.

U nasatavku su samo održavali tempo i rezultat. Čak su svoje vođstvo povećali do maksimalnih plus osam 22:14 u 45.minutu. Ali onda su izabranici Dmitrija Torgovanova dodali gas. Ali to je bilo nedovoljno, jedino što su uspjeli jeste da ublaže poraz 21:24.

Najefikasniji igrač utakmice bio je DmitrijKiseljev iz poražene Neve sa 9 golova. U pobjedničkom timu najviše golova postigli su Paskal Vernier i MarvinLier po 5.

–U prvih 10.minuta bilo je teško imali smo problema u napadu. Nismo imali rješenja 6 na 6 pa  smo zamijenili golmana i uveli igrača u polju. Tako smo igrali 6-7 napada što je urodilo plodom, preokrenuli smo igru. Bili smo u naletu napravili smo seriju 7:0. Našim protivnicima želim sreću u narednim utakmicama, a  nama je drago što smo u finalu. –rekao je trener Viontertura Adrian Brunger.

Vintertur je danas  slobodan a u subotu će igrati finale, dok Neva Sankt Petersburg igra protiv TatranPrešova  za što bolji plasman u grupi.

–Drago nama je što smo poibijedili. Ovo je naša treća utakmica u tri dana. Željeli smo a pobijedimo kako bi smo ušli u finale. Želim protivniku sreću u nastavku turnira, a  nama želim da pobijedimo i u finalu. –istakao je golman Vintertura Matijas Šulc. 

NEVA  SANKT PETERSBURG – FADI VINTERTUR 21:24 (8:12)

Natkriveni stadion sportskih igara. Gledalaca: 500. Sudije: Saša Pandžić i Boris Šatordžija (BiH). Sedmerci: Sankt Petersburg 3(3), Fadi Vintertur 5(5). Isključenja: Sankt Petersburg 10, FadiVintertur 10.minuta.

NEVA SANKT PETERSBURG: Kiseljev 9(3), Razmaev 1, Emeljanenko 2, Gončarenko, Morozov (9 odbrana), Turaev 2, Smakntin, Elistratov, Izmajlov 2, Solodovnikov, Bogdanov 3, Voronjin 1,  Šimanski (3 odbrane), Babkin, Sinitsjun, Isakov 1. Trener: Dmitrij Torgovanov.

FADI VINTERTUR: Vaskevičijus (4 odbrane), Šulc (5 odbrana), Štaub (2 odbrane), Maros 3, Tinovski 2, Hes 2, Bram, Langerhus 3, Sidorovič, Laspinis 1, Lier 5, Vernier 5, Jud 3, Muri, Svajlen. Trener: Adrian Brunger.

Autor  Nenad Vasić RTV Doboj

Foto/ Fejsbuk stranica turnira