XS
SM
MD
LG
18.08.2017 Administrator DC

Sutra trče Pale

 Na Palama će sutra biti održan prvi polumaraton, kao i polumaraton u paru i trka na pet kilometara, a organizatori očekuju učesnike iz BiH, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Makedonije, NJemačke, Španije i drugih zemalja.

Organizator polumaratonske trke Severin Zeković rekao je da je do sada prijavljeno stotinjak učesnika, a prijave se mogu podnijeti i na dan trke. 

Zeković je naveo da su dolazak najavila i četiri učesnika Olimpijskih igara iz regiona, što će, kako je rekao, mnogo značiti za promociju trčanja i zdravog načina života. 

"Budući da rekreativna trkačka zajednica na prostoru bivše države rapidno raste, odlučili smo da promovišemo trčanje kao životni stil, te zdrav i aktivan način života. Sigurni smo da staza i program prije i nakon trke neće iznevjeriti učesnike", naglasio je Zeković i izrazio nadu da će ova trka postati tradicionalna. 

Start polumaratonske trke u dužini od 21 kilometar biće na Studentskom trgu kod Hrama Svetog arhangela Gavrila, s početkom u 9.00 časova, a cilj će biti na istom mjestu. 

Staza je kružna, a trčaće se četiri kruga kroz i oko centra grada, javlja SRNA.

Foto: Fejsbuk stranica