XS
SM
MD
LG

Ciljaju ABA ligu

Pred košarkašima mrkonjićke Mladosti, u narednoj sezoni su dva velika izazova.Takmičenje u Premjer ligi BiH i kvalifikacije za popunu Druge  ABA lige i igranje ovoga regionalnog takmičenja.Sve strukture u klub su maksimalno mobilisane, kako bi se što spremnije dočekale kvalifikacije i BH šampionat.

Uprava, stručni štab i košarkaši, svjesni su velikih izazova i vrijedno se pripremaju za kvalifikacioni turnir za popu Druge ABA lige, koji se igra u Laktašima od 15. do 17. septembra, a regionalni od 27. do 29.septembra.

 -Počeli smo pripreme prije sedm dana i radimo dva puta dnevno.Akcenat je stavljen na fizičku pripremu,a polako smo počeli da radimo na tehničko-taktičkom planu.Imamo dovoljno vremena da se dobro pripremimo.Vjerujem da će mo na turnir za popunu „B“ ABA lige biti spremni i dobro parirati Slobodi i Širokom.Nadamo se prvom mjestu i plasman na završni regionalni turnir i osvajanju prva dva mjesta koja obezbjeđuju takmičenje u drugoj ABA ligi- rekao trener Mladosti Goran Sladojević.

Sportski direktor Miladin Rmuš ističe da će uparva kluba finasijski ispratiti ekipu ukoliko se plasira u regionalno takmičenje.

 -Ukoliko se plasiramo u regionalnu ligu nastojaćemo da imamo što bolje rezultate.U BH šampionatu idemo u borbu za sami vrh tabele, jer za to imamo dobru ekipu-tvrdi Rmuš.

 Bek Vladimir Aleksić koji je stigao iz Leotara, kaže da košarkaši dva puta dnevno treniraju.

 -Dobro se i naporo radi.Radimo u jutarnjem terminu na satadionu, a u večernjem u dvorani.Optimisti smo i nadamo se plasmanu u regionalnu ligu.U BH šampionatu možemo dosta-optimista je Aleksić.

Slično priča i centar Nikola Majić, koji je prošle sezone igrao u Mađarskoj, a ponikao je u Partizanovoj školi košarke.

 -Došao sam u dobar klub.Svi momci su dobri i vjerujem u plasman u regionalnu ligu- kaže Majić.

U planu je odigravanje nekoliko kontrolnih mečeva, a početkom oktobra Mladost će biti domaćin tradicionalnog Oktobarskog turnira „Da se ne zaboravi“, posveeećenom stradanju Srba iz Zapadne Krajine.

KK Mladost Mrkonjić Grad


10 .kolo Liga za opstanak
Mladost 77 : 85 Bošnjak
Leotar Swisslion 78 : 77 Široki
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Široki 16 10 6 26
2 Bošnjak 16 8 8 24
3 Građanski 16 8 8 24
4 Mladost 16 7 9 23
5 Leotar Swisslion 16 7 9 23