XS
SM
MD
LG

Sutra prvi paljanski polumaraton

 

 

Prvi paljanski polumaraton startuje sutra na Studentskom trgu sa početkom u 9:00 časova, a prema najavi organizatora, očekuju se učesnici iz Srbije, Crne Gore, Slovenije, Makedonije, Njemačke, Španije, Republike Srpske i Federacije BiH.

Organizator polumaratona, rekreativni trkač, Severin Zeković kaže da se na sutrašnjoj trci očekuje više od stotinu takmičara, ali još uvijek ima šanse da se taj broj poveća i dan trke. Zeković je istakao da očekuje učešće četiri „olimpijca“ iz regiona, što će dodatno značiti za promociju trčanja i zdravog načina života.

„Budući da rekreativna trkačka zajednica na prostoru bivše Jugoslavije rapidno raste, odlučili smo da promovišemo trčanje kao životni stil, te zdrav i aktivan način života. Sigurni smo da staza i program prije i poslije trke neće iznevjeriti učesnike“, rekao je Zeković novinarima.

Zeković je najavio da će start i cilj polumaratonske trke u dužini od 21 kilometar biti ispred Hrama Svetog arhangela Gavrila, na Studentskom trgu. Dječija trka će početi u 8:00 časova, dok će seniori krenuti od 9:00 časova. Staza je kružna i trčaće se četiri kruga kroz i oko centra grada.

Za sve učesnike polumaratona obezbjeđeni su start paketi i medalje, a prvoplasiranim ekipama obezbijeđene su novčane nagrade i pehari. Učesnici će nastupiti u dvije grupe, najprije startuje dječija trka u starosnim kategorijama od pet do 12 godina, nakon čega slijede seniori.

U paljanskom polumaratonu nastupiće i djeca sa posebnim potrebama, koja će se takmičiti u svojim uzrasnim kategorijama.

Prvi polumaraton organizovao je Severin Zeković u saradnji sa Fitness centrom „Sparta“ i Trkačko-rekreativnim klubom „Banjaluka“, dok je generalni sponzor trke GBT iz Banjaluke. Polumaraton na Palama su finansijski podržali opštine Pale i Istočno Novo Sarajevo, grad Istočno Sarajevo, Studentski centar Pale, koji je obezbjedio prenoćište za sve učesnike trke, kao i sponzori „Dukat“, „Vivia“, „Stanišić“ i drugi

Preuzeto od Sarajevo-rs.com