XS
SM
MD
LG

Razigrana Slavija upisala prvu pobjedu

Fudbaleri Slavije savladali su eipu Željezničara u drugom kolu Prve lige Republike Srpske sa 4:1.

Ušla je Slavija hendikepirana u duel sa banjalučkim Željezničarom, oslabljena za neigranje nekoliko fudbalera koji nisu bili registrovani ni za ovo kolo. Opet je Dragan Radović morao da miksa sastav, ali je za razliku od Dervente kada je Slavija doživjela ubjedljiv poraz sada to bilo mnogo konkretnije.

Prvi u ipak zapretili gosti. Probao je Bojan Marković, međutim Nino Nedžibović je upisao prvu intervenciju na ovom susretu. Pokušavala je Slavija od noge do noge da igra, što je dalo rezultata u nastavku prvog poluvremena.

Do prvog gola Slavija je stigla 26. minutu meča. Jedna sjajna akcija krenula je od veznog reda, Antić je sa desnog beka utrčao u sredinu, ostavio loptu za Nemanju Stojanovića koji odigrava dupli pas i ostavlja Slađana Antića samog pred Mladenom Kukrikom koji rutinski realizuje tu situaciju pred golom Banjalučana.

Dao je taj gol krila Slaviji, koji su nastavili da igraju u istom ritmu, I to je dalo rezultata, te stižu do drugog gola. Sve je krenulo od Nemanje Stojanovića i Ljubiše Berjana. Ovaj drugi je poslao sjajnu loptu na drugu stranu za Nemanju Pušaru. Sa druge strane uključio se u igru I Borislav Cicović, utrčao iza leđa odbrane gostiju, zaobišao i Kukriku i pospremio loptu u mrežu.

Imali su gosti pred sami kraj prvog poluvremena priliku da smanje rezultat. Slobodan udarac sa nekid 22-3 metra je izveo Branislav Krunić, lopta je išla nisko uz samu stativu, ali je Nedžibović još jednom sjajno intervenisao.

Kako je završilo prvo poluvreme tako je započelo I drugo, intervencijom Nina Nedžibovića. U sjajnoj prilice se našao Siniša Šatara, gađao je malu mrežicu, no Nino Nedžibović je opet sjajno odbranio.

NIje se mnogo čekalo da Slavija odgovori, koja je I u drugom poluvremenu pokazivala želju za igrom napred. Ljubiša Berjan se namestio na svoju levicu sa više od dvadeset metara, sjajno šutirao, a Kukrika uz pomoć stative uspeo da izvadi tu loptu.

Uspeo je Željezničar da stigne do smanjena u 63. minutu. Najperspektivniji fudbaler Republike Srpske u zvaničnom izboru FSRS i Sportskog žurnala, Bojan Marković, iskoristio je odličan pas u prostor, kasnila je odbrana Slavije, a on je uspeo da probaci loptu pored istrčalog Nedžibovića za 2:1.

Medveđu uslogu u 74. minutu napravio je fudbaler gostiju Jovan Pavlović. Samo minutu ranije on je zbog koškanja sa domaćim fudbalerima dobio žuti karton, a zatim je grubo startovao na Ljubišu Berjana na sredini terena, te mu je sudija Danijel Pajić pokazao žuti karton, što je unelo dodatnu nervozu u ovaj meč, te su se žuti kartoni redali kao na traci.

Ogromnu priliku Željezničar je promašio u 84. minutu. Opet je Bojan Markoić sam izašao na golmana Nedžibovića, iako su domaći igrači i kompletan stadion tražili ofsajd, zastavica Aleksandra Smiljanića je ostala spuštena, no Nino Nedžibović je mirno sačekao Markovića i odbranio I taj šut.

Igrača više na terenu Slavija je iskoristila u 86. minutu kaznivši promašaje Banjalučana. Sve je ponovo uradio Ljubiša Berjan, izbacio dvoji čuvara na sredini terena, a onda podvalio loptu za Nemanju Pušaru. Vidio je Pušara u sredini samog Nemanju Stojanovića, ovaj je promašio loptu, ali ona dolazi do Dina Haskovića koji smireno pogađa za 3:1.

Raspala se tada potpuno igra gostiju što je kaznio Nikola Popovac tri minute kasnije. Izašao je on sam na Mladena Kukriku i pogodio za 4:1.

Ovom pobedom Slavija stiže do prve pobede u šampionatu, dok Željezničar upisuje i drugi poraz.

 

SLAVIJA – ŽELJEZNIČAR SPORT TIM 4:1 (2:0)
SRC “Slavija”
Gledalaca: 200
Sudija: Danijel Pajić (Bijeljina)
Strelci: Antić 26, Cicović 33, Hasković 86, Popovac 88 (Slavija), Marković 63 (Željezničar)
Žuti kartoni: Hasković, Babić, Berjan, A.Pušara, Prutina (Slavija), Čolić, Kukrika, Šatara (Željezničar)
Crveni karton: Jovan Pavlović (Željezničar) 73

Slavija:  Nedžibović, Cicović, Antić, N.Pušara (od 87. Škrba), Babić (od 64. Prutina), Stojanović, Berjan, Ajdinović (od 54. Popovac), M.Marković, Hasković, A.Pušara

Željezničar: Kukrika, Čolić, Pavlović, Šatara, Šaula, Marković, Krunić, Malić, Petković, Ostojić, Kuzmanović (od 80. Jokanović)

 


Zvijezda 09 6 : 2 Željezničar Sport Team
Tekstilac Kort 0 : 0 Kozara
Napredak 0 : 0 Slavija
Podrinje 0 : 1 Sloga
Sutjeska 1 : 1 Rudar Prijedor
Drina 1 : 1 Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zvijezda 09 22 15 6 1 51
2 Rudar Prijedor 22 14 7 1 49
3 Drina 22 10 8 4 38
4 Slavija 22 9 9 4 36
5 Tekstilac Kort 22 9 7 6 34
6 Podrinje 22 8 3 11 27
7 Željezničar Sport Team 22 7 5 10 26
8 Sloboda 22 8 2 12 26
9 Sutjeska 22 5 8 9 23
10 Kozara 22 3 9 10 18
11 Sloga 22 3 7 12 16
12 Napredak 22 3 5 14 14