XS
SM
MD
LG

Kadeti Srbije bolji od Hrvata u meču za bronzu

Kadetska reprezentacija Srbije savladala je u Podogorici u meču za treće mjesto na Evropskom prvenstvu U16 košarkaše Hrvatske sa 76:71.

Foto: fiba.com

Iako je tim Slobodana Klipe u grupnoj fazi savladao istog protivnika sa 50 razlike, sada je očekivano meč bio dosta neizvjesniji. Odlično je Srbija počela meč i nakon deset minuta vodila sa 21:11, na poluvremenu razlika je bila +8. Ipak u nastavku Hrvati su zaigrali mnogo bolje i stigli su do preokreta, te sa +3 ulaze u zadnji period. Imali su i +5, a srpski košarkaši ponovo dolaze u vođstvo na četiri minuta do kraja. Zatim su se ekipe smjenjivale u vođstvu, a onda su Langović i Pažin odlučili utakmicu. Prvo je Langović svojim poenima donio prednost,  onda je Pažin sjajnim prodorom na drugi obruč povećao na +3, a Langovićje blokadom spriječio prilazak rivala. Na kraju su Karapandžić i Pažin sa linije penala potvrdili pobjednika i slavlje je počelo.

Najefikasniji na meču bio je Pažin sa 22 poena, Langović je postigao 17, Karapandžić 13, a na drugoj strani Gizdavić je imao 16, Bošnjak 15, a Rudan i Šarić po 14 poena. U finalu se kasnije sastaju domaćin Crna Gora i Francuska.