XS
SM
MD
LG

Poraz fudbalera Radničkog 1923 na premijeri u Prvoj ligi Srbije

Na premijeri u Prvoj ligi Srbije, fudbaleri  Radničkog 1923 danas su na svom „Čika Dači“ poraženi od ekipe Budućnosti iz Dobanovaca rezultatom 0:2 (0:2). Izabranici trenera Slaviše Kovačevića pružili su svoj maksimum na terenu, ali je evidentno da su za ovaj rang takmičenja neophodna pojačanja na određenim pozicijama u timu.

 

 

Nedostatak iskustva i koncentracije u pojedinim trenucima skupo je koštao Kragujevčane na otvaranju sezone u Prvoj ligi Srbije. Dva jeftino primljena gola odredila su sudbinu izabranika trenera Slaviše Kovačevića na ovom susretu.

Kola su za domaće nizbrdo krenula već u 7. minutu susreta, kada je Žarko Jeličić maltene sa pola terena lobovao golmana Radničkog 1923 Lazara Raičevića i doveo goste u vođstvo od 1:0.

Ovaj pogodak šokantno je delovao kako na publiku, tako i na igrače kragujevačkog prvoligaša, koji su prvi put na utakmici pripretili u 14. minutu. Matejević i Varjačić su dobro kombinovali po desnoj strani, usledio je centaršut novog kapitena Radničkog 1923 Varjačića pravo u peterac, gde je Lukić za korak zakasnio da ubaci loptu u mrežu.

 

Novi kapiten Radničkog 1923 Aleksandar Varjačić zadavao je puno problema odbrani gostiju

 

Usledio je period nešto mirnije igre. Domaćin je pokušavao da poveže svoje redove, ali su gosti iz Dobanovaca delovali znatno čvrsće na sredini terena i svaku akciju Kragujevčana uspevali su da osujete.

„Crvene“ je iz letargije probudio strahovit šut štopera Milana Ilića sa preko 30 metara, koji je golman Budućnosti Jadranin krajnjim naporom uspeo da zaustavi, da bi na odbijenu loptu natrčao Ivković, ali je i njegov udarac sjajni golman gostiju ukrotio.

Pokušaj Ilića kao da je ulio nepohodnu dozu samopouzdanja u tabor domaćina, koji je dva minuta kasnije ponovo pripretio nakon centaršuta Miljuša sa leve strane, ali Matejević na drugoj stativi nije uspeo da zakači loptu glavom i sprovede je u mrežu.

A onda, u 42. minutu, sevnula je kontra gostiju po levoj strani preko veštog Bastajića, koji je „nanizao“ nekoliko protivničkih fudbalera i kao „na tacni“ poslužio Divca, kome nije bilo teško da loptu „ćušne“ u praznu mrežu.

Pred odlazak na odmor Jeličić je direktnim udarcem iz kornera još jednom pokušao da iznenadi Raičevića, koji je ovoga puta dobro reagovao i izbacio loptu preko gola.

Nastavak susreta doneo je nešto bolju igru Radničkog 1923, ali bez konkretne realizacije. Tako je u 49. minutu raspoloženi Varjačić u karakterističnom stilu protrčao po desnoj strani i centrirao, a Ivković tukao snažno glavom sa nekih 13-14 metara pored gola.

Tri minuta kasnije zapretio je i Lukić udarcem sa distance, međutim, lopta je očešala prečku i otišla preko gola.

U 60. minutu ponovo je hitronogi Varjačić probio po desnoj strani, centrirao ka Spaleviću koji je tukao glavom van okvira gola.

Sredinom drugog dela igre, u 65. minutu, novi peh za Kragujevčane, pošto je Matejević morao da napusti teren zbog povrede zgloba. Njega je zamenio Ivan Živanović.

Lepo su kombinovali domaći fudbaleri u 75. minutu. Aleksijević je proigrao rezervistu Gavrovića, usledio je udarac i nova intervencija golmana Budućnosti Jadranina.

Do isteka svih 90 minuta pripretili su još i Lukić i Spalević, ipak nedovoljno makar za počasni gol na ovom susretu.

RADNIČKI 1923 – BUDUĆNOST (DOBANOVCI)  0:2 (0:2)

KRAGUJEVAC
Stadion: „Čika Dača“
Gledalaca: 1 000
Sudija: Nenad Minaković (Novi Sad)
Pomoćnici: Ilija Lovre (Novi Sad), Miloš Simović (Lovćenac)
Strelci: Jeličić u 7. i Divac u 42. minutu za Budućnost
Žuti kartoni: Vidović, Spalević (Radnički 1923), Bastajić, Divac (Budućnost)

RADNIČKI 1923: Raičević, Varjačić, B. Miljuš, M. Ilić, Marković, Vidović (od 57. Spalević), Aleksijević, Lukić, Đ. Andrić (od 60. Gavrović), Matejević (od 65. Živanović), Ivković.

BUDUĆNOST: Jadranin, Lučić, Tanović, Jaćimović, Nedeljković, Đorđević, Divac, Janjić (od 81. Nikolić), Dobrivojević, Jeličić (od 46. Dujić), Bastajić (od 72. Jagodić).

 

Slaviša Kovačević (desno) u društvu tim-menadžera Slavka Vojičića-Džoa

 

Trener Radničkog 1923 Slaviša Kovačević posle utakmice razumljivo bio je nezadovoljan konačnim rezultatom. On je naglasio da su njegovi igrači žarko želeli pobedu, ali i da su mnogo grešili.

Prva utakmica i nisam mogao ni da pomislim na ovakav rezultat. Ušli smo u utakmicu sa respektom i velikom željom za pobedom, ali su momci odigrali u grču. Ovo je mlada ekipa i imali smo dosta grubih grešaka kod dva primljena gola, dok sa druge strane nismo iskoristili naših četiri, pet prilika. – rekao je za KG sport.info trener Kovačević i dodao da će njegova ekipa izvući pouke iz ovog susreta za predstojeće mečeve:

– Igrači su dali svoj maksimum, srcem želeli pobedu i žao mi je zbog ovih navijača koji su došli. Međutim, nismo uspeli i početak nije dobar. Ostaje nam da analiziramo ovu utakmicu i vidimo gde smo grešili i da to otklonimo, a ono što je bilo dobro da primenimo na sledećim utakmicama. – podvukao je Kovačević.

Kragujevčani će u narednom kolu imati znatno teži ispit u odnosu na današnji susret sa ekipom iz Dobanovaca, pošto će gostovati doskorašnjem superligašu, ekipi Metalca u Gornjem Milanovcu.

– Očekuje nas težak susret sa Metalcem u Gornjem Milanovcu, najjačom ekipom u ligi, koja želi da se vrati u superligaško društvo. Biće to teško gostovanje, ali šanse za osvajanje bodova imamo u sledećim utakmicama na našem terenu protiv ČSK Pivare i Sinđelića. Nadam se boljim rezultatima – prokomentarisao je trener Radničkog 1923.