XS
SM
MD
LG

Održana biciklistička tura Jahorina 2017

U organizaciji Planinarsko- ekološkog društva „Romanija“, a u okviru „Gospojinskih svečanosti“ krsne slave i Dana opštine Pale, danas je oržana 2. biciklistička tura  „Jahorina 2017“.

Predsjednik PED „Romanija“ Radoje Vojvodić rekao je da se biciklistička vožnja održala uprkos lošim vremenskim uslovima, i da je ove godine u njoj učestvovalo oko 15 biciklista.

„Trasa kojom se kreću biciklisti je duga preko 50km, počela je ispred SPC „Peki“, do Stambolčića, a zatim Podgraba, Vrhprače, Jahorine, Begovine i Studentskog centra Pale gdje je i finiš“, rekao je Vojvodić i izrazio nadu da će biciklistička vožnja koju organizuje PED „Romanija“ poprimiti takmičarski karakter u budućnosti.

„Takođe nadamo se da će biti i masovnija. Imali smo više prijavljenih biciklista, ali loši vrememenski uslovi i godišnji odmori su neke bicikliste spriječili da učestvuju. Biciklizam, je izuzetno naporna disciplina, a naročito na Jahorini gdje je nadmorska visina preko 1000 metara“, kaže Vojvodić.

On je istakao da njihovo planinarsko društvo na sve načine pokušava da uvede još sadržaja i aktivnosti, i da će sljedeće godine biti otvorena još jedna trasa.

„Nova trasa kreće od Stajne kroz Pračnicu na Podgrab, tako da ćemo pokušati da promovišemo i planinski biciklizam kroz naše društvo“, najavio je Vojvodić.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović istakao je da biciklistička vožnja u organizaciji PED „Romanija“ treba da postane dio tradicije u obilježavanju „Gospojinskih svečanosti“.

„Ovo je lijep dogđaja, u početku je to skromno obzirom na broj biciklista, ali iz ovog ćemo izvući pouku i gledati da omasovimo trku“, izjavio je Jugović.

Učesnik biciklističe ture „Jahorina 2017“ Veljko Škipina istakao je da trasa ima uspona u dužini od 30km, i da nije mnogo zahtjevna.

„Nadamo se da ćemo svi stići da cilj u relativno kratkom periodu i da nećemo mnogo pokisnuti“, rekao je Škipina.

Škipina je naglasio da ovu trku u budućnosti treba više promovisati putem elektronskih medija kako bi biciklisti bili obavješteni o njenom održavanju i priključili se turi.

„Jako je zanimljivo voziti kroz prirodu i mislim da je ovo idelana prilika da svi dođu, da se okupimo , upoznamo i družimo“, izjavio je Škipina.

M.Medić (Trebević.net)