XS
SM
MD
LG

Radnički poražen u Kruševcu! "Beli" zaslužili najmanje bod! Bojanu Dojkiću poništen regularan gol!

Prva liga Srbije

1.kolo

Kruševac: Temnić Lipa – Radnički   1:0  (1:0)

Radnički : Bulajić, Andjelković, Nikolić Dojkić, B.Mančić, Matović, Tolić, SpasićŽivanović, M.Mančić i Dimitrov.

Rezerve: Ilić,Ćirić , Filipović, D.Petrov, Ivković, Petrović i .Mančić

    Tribine  Trening centra Napretka nisu skoro bile tako ispunjene kao danas. Ulazak Varvarinaca u Prvu ligu,, podigao,,je ovaj grad na noge i veliki broj ljubitelja sporta iz ovog grada gošlo je u obližnji Kruševac da prati meč. Stadion Temnića, kažu biće spreman već za sledeće kolo.

    Na Stadionu je i veliki broj Piroćanaca koji su došli da vide novu ekipu novog trenera Dražena Dukića.

    Oba tima su znatno promenila sastave u odnosu na prošlu sezonu. Gosti čini se kompletan tim.

     Vremenski uslovi će u prvom poluvrmenu biti problem akterima utakmice . Počelo je otvoreno i agresivno sa obe strane.

2. minut Miloš Spasić je iz dubine dobio loptu ušao u šesnaesterac i šutirao , ali je golman spasio siguran gol.

4.minut domaći igrači su odgovorili! Greška u odbrani Radničkog, srećom Sibinović nije iskoristio ovaj poklon.

8.minut nema golova 0:0

25.minut Nema golova. Ivan Džunić trener golmana Radnikog koji je u društvu sa Zoranom Nikolićem, predsednikom Kluba , koji nas izveštava o meču, kaže da od poslednjeg javljanja nije bilo povoljnih prilika. Igra se na sredini terena, odbrane deluju veoma čvrsto, agresivna igra na sredini terena, pravi ,,rat,, za svaku loptu, ali bez uspešnijih akcija u završnici. Igra se veoma fer i korektno. Sudjenje korektno!

 Veoma je toplo, teren tvrd i neravan što predstavllja poseban problem.

Tribine ispunjene do poslednjeg mesta, medju njima i grupa Pirgosa.

32.minut zbog visoke temperature sudija je prekinuo meč i dao minut za osveženje igrača.

40. minut i dalje se igra na sredini terena, veoma borbeno, ali nema prilika za gol. Utisak je da i vreme i teren utiču na igru. Radnički igra veoma dobro, sigurno na sredini terena i u odbrani.

41. minut Miloš Spasić ponovo prodor po desnoj strani ali je štoper izbacio loptu. Sudija nije svirao korner.

41.minut centaršut sa desne strane, Bojan Dojkić najbolje skače i glavom šalje loptu u mrežu. Dok su se fudbaleri Radničkog radovali, pomoćni sudija je podigao zastavicu , reklamirao ofsajd. Glavni sudija je poništio pogodak. Bilo je negodovanja gostiju. Piroćanci smatraju da  su oštećeni.

46.minut sudija je produžio minut zbog pauze. Domaći su krenuli u poslednji napad u prvom delu. Upućena lopta na drugu stativu, Andjelković je pokušao da izbaci, prihvatili su je domaći, povratna do Marušića koji je snažno šutirao iz blizine i zatresao mrežu, bukvalno u poslednjem sekundu!

Slobodan udarac koji je prethodio golu domacih

46.minut 1:0 Gooool Marušić

Video Miroslav Đorđević

Radost domacih posle gola

46.minut kada su gosti krenuli sa centra sudija je svirao kraj prvog poluvremena.

67.minut ponovo Željko Dimitrov iz auta ,,centrira,, pred gol, skače neko od pirotskih fudbalera sa golmanom i sudija Gajdobranski odmah svira faul nad golmanom domaćih.

Ovako su "igrali" domaci u drugom poluvremenu!!!!

70. minut  Igra se stalno na polovini domaćih. Varvarinci  kontranapadima ugrožavaju gol Radničkog . Imali su nekoliko pokušaja ali bez završnice.

Pirgosi

75.minut ponovo akcija pirotskihh fudbalera, ali  pred golom  ponovo bez rezultata.  Utisak je da sudija Gajdobranski neće dozvoliti ,,iznenadjenje,,! Njegove odluke često izazivaju reagovanje pirotskih fudbalera i Pirgosa .

Prema svemu vidjenom u nastavku Radnički je zaslužio bar remi, jer je golman domaćih u nekoliko navrata sa gol linije ,,vadio,,loptu! Gosti imaju stalnu inicijativu .

80.minut.  Umesto  Miloša Spasića ušao je Stefan Ćirić.

82.minut. Centaršut iz kornera, lopta na pola metra od gola,  Stefan Ćirić je loše zahvatio i šutirao pored gola. Šansa utakmice.

83.minut domaći sada koriste svaki trenutak da leže na travi. Simuliraju prekršaje koje Gajdobranski svira. Svojim načinom sudjenja ide na ruku Varvarincima. Često prekida igru, napade Radničkog.

90.minut   Fudbaleri Radničkog i dalje napadaju, opstrukcija igre domaćih i dalje, Arbitar to dozvoljava da koriste prekide, navodne prekršaje, prenemažu se, jauču i Gajdobranski sve o dopušta. Nervoza u redovima pirotskog tima jer je očigledno da su danas u Kruševcu zaslužili najmanje bod.

91. minut Gajdobranski je zbog izmena i prekida produžio utakmicu 4 minuta. Igra se stalno pred golom domaćina.

93.minut ponovo centaršut sa leve strane, golman ne uspeva da zahvati loptu, u skoku su Dojkić, Ćirić, Matović, neko je od njih šutirao ali kraj gola.

94.minut Kraj. Domaći su pobedili sa 1:0 golom u 49.minutu prvog poluvremena.

 Temnić Lipa je osvojila prve bodove u igri u kojoj su se domaći branili u drugom poluvremenu, a Piroćanci imali 4 stopostotne prilike, domaći jednu. Gajdobranski nije imao priliku da direktno utiče na rezultat,osim što je na intervenciju pomoćnika poništio regularan gol Dojkiću, ali na igru jeste, jer je dozvolio domaćinu da u nastavku, kada je čuvao svoj gol, igra onako kako njemu odgovara. Odnos poseda lopte u drugom poluvremenu, prema rečima Ivana Džunića bio je 70:30 za pirotski tim.

    Sveukupni utisak da je Radnički bolji tim, ali da danas u Kruševcu, ,,beli,, nisu iskoristili prilike. Uz sve to, pomoćni sudija je poništio regularan gol Bojanu Dojkiću.

Konferencija za novinare.Voditeljka i treneri Dovedan i Dukic

Foto Miroslav Djordjevic Cicevac