XS
SM
MD
LG

Bosna krenula sa pripremama; Damjanović: Cilj je ABA liga

Foto/ SCSport

Košarkaški klub Bosna počeo je danas pripreme za narednu sezonu u elitnom rangu košarkaškog takmičenja u BiH.

Novi trener Studenata Aleksandar Damjanović obavio je da prozivku igrača, a odazvali su se: Adi Alikadić, Ahmed Bjelak, Haris Ćurevac, Ivo Garić, Asim Topčić, Aldin Đelmo, Maksim Šturanović, Atif Durak, Miroslav Pašajlić, Draško Knežević i Aleksandar Radukić.

U razgovoru za Sport Centar Damjanović je rekao da je prvi cilj ove godine plasman u ABA ligu 1, a to će moći uraditi i kroz prvenstvo i kroz ABA ligu 2.

Očekivanja su velika od naredne sezone, iako pred nama neće biti lagan zadatak jer ćemo učestovati u tri takmičenja. U skladu s tim, dovedena su pojačanja, a u planu je da se do početka još nekoliko novih imena priključi timu. Naš osnovni cilj je ove sezone plasman u prvu ABA ligu, a dobra je stvar što to mozemo ostvariti kroz dva takmičenja, drugu ABA ligu i domaće prvenstvo.Učestvujemo i u kvalifikacijama FIBA Lige prvaka, gdje igramo protiv njemačkog Ludwigsburga i gdje ćemo pružiti maksimum. Meni lično je veliko zadovoljstvo, ali i obaveza, kao bivšem Bosninom igraču, obavljati funkciju prvog trenera, rekao je Aleksandar Damjanović za Sport Centar.

Bosni će se u narednom periodu priključiti i dva Amerikanca, Devone Walker i Cory Bradford. Čelnici kluba su u završnim pregovorima s Goranom Ikonićem, koji bi trebao ostati u klubu. Osim njih, Bosni će se najvjerovatnije pridružiti i Crnogorac Milija Miković.

 


10 .kolo Liga 6
Igokea 77 : 61 Sloboda
Kakanj 69 : 60 Spars
Bosna 92 : 86 Zrinjski
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Igokea 10 9 1 19
2 Bosna 10 7 3 17
3 Zrinjski 10 5 5 15
4 Sloboda 10 5 5 15
5 Spars 10 3 7 13
6 Kakanj 10 1 9 11