XS
SM
MD
LG

Rukometaši Kotor Varoši počeli pripreme

Rukometaši Kotor Varoša počeli su večeras pripreme za novu sezonu u Prvoj ligi RS i odradili prvi lakši trening. Treneru Damjanu Tepiću odazvalo se devet igrača, dok će se ostali priključiti na sljedećim treninzima.

Prvi trening protekao je u opuštenoj atmosferi, a igrači su iskoristili priliku da odigraju pet na pet na jedan gol, ali i da se zagriju uz fudbal. Kotorvarošani u novu sezonu ulaze u manje-više identičnom sastavu, a tim su jedino napustili prvi golman Boriša Eskić koji je potpisao za sarajevsku Bosnu, dok je Nebojša Raljić otišao u Njemačku gdje bi trebao igrati za jednog niželigaša. I na ostalim poljima se od završetka prošle sezone malo šta promijenilo – klub još jednu takmičarsku godinu dočekuje sa skromnom logistikom pa su i ambicije slične prošlogodišnjim.

– Tim nije pretrpio previše promjena i sa provjerenim snagama ulazimo u novu sezonu. Bićemo slabiji za Eskića i Raljića, a priključiće nam se nekoliko mladih igrača koji će trenirati sa prvim timom, ali na njih još ne možemo računati u takmičarskim mečevima. Ambicije su da kao i prošle godine završimo među četiri-pet najboljih ekipa i to su realni dometi u uslovima u kojima radimo – rekao je Tepić za Moj Kotor Varoš.

Rukometaši su u dobrom raspoloženju odradili prvi trening, ali su apelovali na kompletnu zajednicu da im pruži podršku jer su gotovo u potpunosti prepušteni sami sebi.

– Poželjeli smo se rukometa i prvi trening je protekao u dobroj atmosferi. Daćemo sve od sebe da predstavimo klub i Kotor Varoš u najboljem svjetlu, ali ne možemo sami. Naši dometi u novoj sezoni zavisiće od podrške i ukoliko bi dobili sponzora ili veću pomoć lokalne zajednice mogli bi biti među prve tri ekipe. U suprotnom to ne možemo obećati – istakao je za MKV jedan od najiskusnijih rukometaša Miloš Jurić.

Start nove sezone još nije zvanično zakazan, ali bi prvo kolo trebalo biti odigrano u drugoj polovini septembra.

Preuzeto sa Moj Kotor Varoš.


18 .kolo Prva liga RS
Kotor Varoš : Laktaši
Drina : Kozara Mlijekoprodukt
Leotar 26 : 30 Slavija
Mladost : Bijeljina
Lokomotiva : ORK Borac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Slavija 15 12 0 3 36
2 Leotar 16 11 1 4 34
3 Kozara Mlijekoprodukt 14 9 0 5 27
4 Drina 14 7 1 6 22
5 Kotor Varoš 14 7 0 7 21
6 ORK Borac 13 6 0 7 18
7 Lokomotiva 13 6 0 7 18
8 Bijeljina 14 5 0 9 15
9 Mladost 13 3 2 8 11
10 Laktaši 12 1 0 11 3