XS
SM
MD
LG

Nova uprava OK Borac zasukala rukave

Foto/Borac sport

Odbojkaški klub Borac dobio je ovog ljeta novo rukovodstvo. Umjesto dosadašnjeg predsjednika Upravnog odbora kluba, Nikole Stojičića, na čelo je došao dugogodišnji prvotimac Borca, Srđan Marjanović. Suočen sa povredama ovaj primač je u dvadeset devetoj godini odlučio da završi karijeru, ali i da ostane u svom Borcu kao predsjednik kluba.

- Kao igrač na poziciji primača servisa učestvovao sam u svim većim uspjesima kluba. Nakon što sam dobio ovlaštenje za zastupanje i predstavljanje kluba radio sam, uz pomoć upravnog odbora kluba, na dovodjenju sponzora i organizaciji pripremnog perioda te angažovanju stručnog kadra i igrača. Klub je siguran za sredstva koja u ovom trenutku dobija od skuštine grada, te Ministarstva za porodicu, omladinu i sport a sa kojim možemo da pokrijemo troškove takmičenja , rekao je za naš portal Srđan Marjanović, novi predsjednik Borca.

Kako nam je Marjanović rekao za sada je sponzorsku pomoć dao Mtel koji je i generalni sponzor kluba, a u saradnji sa ostalim Borčevim klubovima uspjeli su da obezbijede adekvatne pripreme. Tako će treninge za sada obavljati na Gradskom stadionu, te u teretani košarkaškog kluba, a dobili su i nešto bolje termine u odnosu na prošlu godinu.

- Za sada nam je na mnoge zahtjeve za sponzorstvo potvrdio samo Mtel, i njima se ovom prilikom zahvaljujem u ime kluba. Za pripremni period obezbijedili smo da u jutarnjem terminu igrači rade na Gradskom stadionu, a uspjeli smo obezbijediti i bolje termine u gradskim dvoranama u odnosu na prošlu godinu. Od košarkaškog kluba smo na korištenje dobili i njihovu teretanu na korištenje, pa bih se i njima zahvalio na pomoći.

Pojačanja će biti, ali o tome Marjanović ne želi sada javno da govori, već kada dođe vrijeme za to. Obzirom da će biti i igrača sa strane kao pojačanja nova uprava kluba pregovara sa Studentskim domom za smještaj tih igrača. 

- Zadržali smo većinu bitnih igrača iz prošle sezone. Doveli smo određena pojačanja, i upravo iz tog razloga sada pregovaramo sa upravom Studentskog doma u vezi smještaja za te igrače. Ne bih sada o imenima, uskoro ćemo javno predstaviti sva ta pojačanja.

Odbojkaška sezona kreće 6/7 oktobra, a do tada OK Borac planira da odigra nekoliko prijateljskih utakmica, te dva internacionalna turnira.

- Plan je da odigramo internacionalni turnir u Zagrebu, te turnir u Sloveniji. Osim toga želimo da odigramo još neku prijateljsku utakmicu prije sezone koja kreće 6/7 oktobra.

Što se tiče stručnog kadra, za prvog trenera OK Borac postavljen je Mišo Marjanović, dok će za kondiciju igrača i fizičku pripremljenost biti zadužen Duško Marić.


Bosna 1 : 3 Napredak
Borac 3 : 0 Modriča
Gacko 0 : 3 Ljubinje
Radnik 3 : 0 Kakanj 78
Jedinstvo 0 : 3 Domaljevac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Napredak 18 16 2 50
2 Radnik 18 15 3 43
3 Domaljevac 18 15 3 42
4 Kakanj 78 18 11 7 36
5 Bosna 18 10 8 28
6 Borac 18 6 12 20
7 Modriča 18 7 11 18
8 Ljubinje 18 5 13 15
9 Jedinstvo 18 3 15 11
10 Gacko 18 2 16 7