XS
SM
MD
LG

Dine Begića opet nema, Milorad Sofrenić predsjednik FS BiH

Pod predsjedavanjem prvog potpredsjednika Milorada Sofrenića danas je u Sarajevu  održana 11. redovna sjednica Izvršnog odbora NS/FS BiH

Pod predsjedavanjem prvog potpredsjednika Milorada Sofrenića danas je u Sarajevu  održana 11. redovna sjednica Izvršnog odbora NS/FS BiH. Na sjednici je bilo  prisutno 13 članova Izvršnog odbora, kao i član Odbora za posredovanje i savjetovanje Sead Kajtaz.

Nakon diskusija, pored ostalog,  jednoglasno su usvojeni:

Zapisnik i informacija o realizaciji zaključaka sa 10. redovne sjednice Izvršnog odbora, održane 01/02. 07. 2017. godine,

Zapisnik sa sjednice Komiteta za hitnost održane 06. 07. 2017.

Informacija o pripremnim aktivnostima za utakmicu „A” selekcije: Kipar – BiH, te Gibraltar-BiH;

Informacija o odlukama FIFA Disciplinske komisije vezano za meč  A selekcija BiH-Grčka;

Informacija o aktivnostima ostalih reprezentativnih selekcija;

Prijedlog Pravilnika o kriterijima i radu medicinskog osoblja reprezentativnih selekcija NS/FS BiH, kojim se definišu i ujednčuju  kriteriji i način izbora medicinskog osoblja u reprezentativnim selekcijama, uspostavlja procedura upravljanja medicinskom opremom,  te vođenju evidencije o zdravstvenom statusu reprezentativaca.

Izvještaji takmičarskih organa (Komitet za takmičenje, Komitet za sudije i suđenje, Komitet za stadione i bezbjednost i Disciplinska komisija) o sprovedenom takmičenju BHT PL od I-V kola uz određene zaključke koje se odnose na praćenje rada ovih komiteta od strane članova IO.

Prijedlog liste delegatica Premijer ženske lige BiH za sezonu 2017/18;

Prijedlog  kandidata za  članove svih  komiteta IO NS/FS BiH. Mandat novih članova komiteta stupa na snagu od 7. kola BH Telecom Premijer lige, a nakon odgovarajućih provjera koje se odnose na ispunjavanje potrebnih uslova.

Izvještaj  o godišnjem pregledu sistema licenciranja klubova za sezonu 2017/18;

Polugodišnji izvještaj o realizaciji finansijskog plana.

Zvanični sajt FS BiH

FS BiH