XS
SM
MD
LG

Melunović presudio svojim

Budućnost je pobijedila Rudar, dok je u derbiju petog kola Mladost zaustavila Sutjesku.

Podgoričani su minimalno slavili protiv Pljevljaka. Melunović je presudio bivšem klubu u 36. minutu izuzetno lijepim udarcem. Budućnost je bila mnogo bolji tim u prvom poluvremenu, a najveću priliku za 2:0 propustio je Simović u finišu prvog dijela. On je izborio i promašio penal za plavo-bijele.

U drugom dijelu druga slika na terenu. Rudar mnogo konkretniji i u opasniji. Budućnost je imala i sreće, naročito nakon šuta Macanovića koji je završio na okviru gola domaćina. Nakon prekida opasan je bio i Mrdak, ali je pucao malo pored gola.

Sutjeska i Mladost remizirali su u Nikšiću 1:1. Meč je donio izuzetno sadržajno prvo poluvrijeme uz dosta šansi, a petu pobjedu Sutjeske najavio je Marković.

On je već u četvrtom minutu doveo domaće u vođstvo. Mladost je izjednačila u 35. minutu. Odličan prodor Marka Ćetkovića i šut koji je završio na okviru gola, na pravom mjestu bio je Novović koga je lopta praktično pogodila za konačnih 1:1.

Nikšićani tako prvi put u sezoni nijesu stigli do sva tri boda, ali su i dalje prvi sa bodom više od Budućnosti.

Dečić je u vrlo zanimljivom meču savladao Petrovac u Tuzima 2:1. Gardašević je bio heroj pošto je dao gol u 91. minutu za pobjedu svoje ekipe.

Pobjednika nije bilo u Danilovgradu i na Zlatici. Iskra i Zeta remizirali su 1:1, dok nije bilo golova na meču Kom Eurozox – Grbalj,piše CdM.me

Telekom Prva liga, 5. kolo
Budućnost – Rudar 1:0
(Melunović 36′)
Iskra – Zeta 1:1
(Milić 11′ – Vujačić 71′)
Dečić – Petrovac 2:1
(Đukić 63′, Gardašević 91′ – Đorđević 78′)
Kom – Grbalj 0:0
Sutjeska – Mladost 1:1
Marković 4′ – Novović 35′

Tabela: Sutjeska 13, Budućnost 12, Zeta 8, Rudar 6, Mladost 6, Dečić, 5, Grbalj 5, Iskra 5, Kom 4, Petrovac 3.

Budućnost - Rudar /Foto:Iva Mandić