XS
SM
MD
LG

Slađana sa Pala krenula ka Tokiju

Pale polumaraton

Trener Drago Musić i Slađana Perunović učestvovali su na polumaratonu u Palama, a reprezentativka Crne Gore i članica Atletskog kluba Nikšić je osvojila srebrnu medalju.

Podsećanja radi, Slađani će u narednom periodu proriteti biti učešće na maratonskoj trci u Zagrebu koja je na programu 8. oktobra u sklopu Balkanskog šampionata, a zatim učešće na Evropskom šampionatu u Berlinu na kojem će kako je nedavno najavio trener Musić, Slađana pokušati da ostvari normu za plasman na pomenute Olimpijske igre i Japanu.

Najbolji rezultat Slađane Perunović je 2:39 a trener Musić i Slađana veruju, da u Berlinu može da ide do 2:35. Bilo bi to više nego dovoljno da se obezbedi norma za Tokio.


U Palama, trijumfovala je Lucija Kimani iz BiH u ženskoj i Darko Živanović iz Srbije u muškoj konkurenciji.

Lucija Kimani je sa vremenom 1:24:30 trijumfovala ispred Slađane Perunović iz Crne Gore i Dajane Džindo iz BiH. Darko Živanović je u uzbudljivoj trci sa vremenom 1:19:27 bio samo za sekundu brži od Alije Imamovića iz BiH. Zaim Šuman iz Goražda je završio na trećoj poziciji.


“Zadovoljna sam ostvarenim. Trčala sam iz punog treninga, jer je sada priritet da što spremije dočekam Balkanski šampionat u Zagrebu. Konkurencija je bila veoma jaka, organizacija vrhunska” naglasila je saSlađana Perunović za Sport Klub.

Treba naglasiti da je učestvovalo je 170 takmičara u seniorskoj konkurencji. Staza je bila kružna, trčalo se četiri kruga kroz i oko centra grada. Start i finiš trke su bili kod hrama Svetog Arhangela Gavrila

PREUZETO SA SPORT KLUB

  •