XS
SM
MD
LG
28.08.2017 Administrator DC

Pehar i pečeno pile

Veterani banjalučkog Borca osvojili su trofej na Međunarodnom turniru veteranki i veterana „Prijedor 2017“, a u finalu su pobijedili slovenačku Škofja Loku sa 11:10.

U trenutku kada su primali pehar Banjalučani su pjevali navijačku pesmu „sa istoka digla se prašina, proradila Borčeva mašina…“ . Veterani kluba iz Gospodske ulice pokazali su na ovaj način da još uvek nisu za “staro gvožđe“ ali je ipak odlučeno da se utakmice na ovom turniru igraju dva puta po deset minuta, što je kaže direktor Borca Vladimir Branković bilo i više nego dovoljno.

– Sasvim dovoljno vremena da se pokaže šta znamo, našalio se Branković i dodao da bi svaki minut produžetka mogao biti koban. Moram zaista da se zahvalim organizatorima. Okupili su ekipe iz cijele bivše Jugoslavije i zaista mogu reći da nikada nisam prisustvovao jednom ovakvom druženju. Iako su mečevi bili kratki mogu reći da smo u trećem poluvremenu sve nadoknadili – rekao je Branković.

Banjalučani su u finalu bili pojačani Draganom Petrovićem koji je bio prevaga u finalnoj utakmici, s obzirom da se radi o igraču domaćeg Prijedora i članu Organizacionog odbora.

– Želim da se zahvalim svim ekipama koje su došle na naš poziv. Ovo je 14. godina kako se turnir organizuje i zaista velika stvar za rukomet u regionu i održavanje kontakata između klubova bivših jugoslovenskih republika – rekao je Petrović.

Banjalučani su dobili i dvije pojedinačne nagrade, Goran Malić proglašen je najboljim igračem turnira dok je epitet najtežeg igrača ponio direktor Banjalučana Vladimir Branković kojem je kao nagrada uručeno pečeno pile.

Goran Malić kaže da je za njega najveća nagrada okupljanje veterana Borca.

– Želim da se zahvalim domaćinima koji su napravili jedan zaista sjajan skup. Drago mi je da smo se mi veterani Borca skupili i to je za nas najveća nagrada. Zaista je lijepo bilo družiti se sa ekipama iz bivše Jugoslavije i mogu reći da je ovaj turnir je pun pogodak – rekao je Malić.

Na turniru u Prijedoru učestvovale su ekipe Škofja Loka, Bjelovar, Kozarska Dubica, Mojkovac, Perspektiva, Prijedor, Vinkovci, Borac i BASK dok su se u ženskoj konkurenciji takmičili timovi Sombor, Slavonke, Kozarska Dubica, Strumica, Frajle, Podgorica, Izola i Olimpija Osijek,piše Evro Blic.

Turnir veterana