XS
SM
MD
LG

Janko Gemaljević i Dušan Mirić potpisali ugovore sa Željom

Još manje od četiri nedelje ostale su do početka Superlige za rukometaše, koji će označitii veliki povratak niškog Železničara na takmičarsku scenu u Srbiji. Nišlije polako kompletiraju ekipu za prvenstvene bitke, a od minulog vikenda zvanično su, posle potpisanih ugovora, jači za još dvojicu rukometaša-golmana Janka Gemaljevića i levo krilo Dušana Mirića.

Foto: rkzeleznicar-nis.com

Gemaljević u Niš stiže iz požeške Sloge, u kojoj je branio prethodnu sezonu, a pre toga je bio golman kragujevačkog Radničkog. Rođen je 1994. godine, visok 190 centimetara, bio je član mlađih reprezentativnih kategorija Srbije i, sa Dejanom Zlatanovićem u tandemu, uz mladog Miloša Lazića kao treću opciju, trebalo bi da predstavlja udarnu snagu Železničara u narednoj sezoni.

-Već neko vreme treniram sa ekipom, prezadovoljan sam uslovima, načinom rada, novim saigračima i stručnim štabom. Verujem da ćemo se Dejan i ja odlično dopunjavati i da ćemo pomoći ekipi da ostvari zapažene rezultate. Ali, treninzi su jedno, a utakmice nešto sasvim drugo i jedva čekamo da i one počnu, pa da vidimo prave domete našeg novog sastava-istakao je Janko Gemaljević.

I Dušan Mirić je, kao i Gemaljević, Krsmančić i Spasić, nastupao za Slogu iz Požege, mada u Niš zvanično stiže iz Crvenke, u kojoj je i počeo karijeru. Rođen je 1991. godine, a nadprosečnom visinom (191 cm) za krilnog igrača, predstavlja veoma zanimljivo pojačanje za sastav trenera Josifa Petkovića.

-Mislim da je ovo veliki korak napred u mojoj karijeri. Prvi utisci su fenomenalni, mada većinu igrača poznajem od ranije i već smo nastupali zajedno. Ambicije su visoke i verujem da smo kadri da ih ispunimo-optimista je Mirić.