XS
SM
MD
LG

Rogatičanke počele pripreme

Milomir Draganić, trener u Ženskom fudbalskom klubu (ŽFK) Mladost izvršio je prozivku igračica pred novo prvenstvo u Prvoj ženskoj ligi Republike Srpske koje počinje 22. septembra.

Javile su mu se uglavnom igračice koje su boje kluba branile u prošlom prvenstvu i osvojile visoko treće mjesto. Zbpg odlaska na dalje školovanje klub su napustile dvije djevojke, ali zato došle su iskusne Jelisaveta Jerkić iz Zvornika i Vera Pušković iz tuzlanske Slobode, pa će uz njih u novom prvenstvu ekipu sačinjavati: Vesna Ristović, Milica Tomić, Sonja Pušonja, Milica Kokošar, Dragana Delić, Suzana Petrović, Tamara Jovičić, Vesna Miletić, Ivana Božović, Marija Ćebić, Tijana Ljuninac, Nikolina Olović i Suzana Gluhović.

U toku prvenstva, naglasio je Draganić, očekujemo da nam se pridruže i mlađe igračice Aleksandra Trivković, Marija Obradović, Tamara Kojić i Tamara Todorović, koje će sticati pravo nastupa.

Pripreme ćemo zbog skromnih materijalnih mogućnosti obaviti na Sportsko-rekreacionom centru u Rogatici, a naše ambicije su poznate. Ostati u Ligi i po mogućnosti zadržati prošlogodišnji plasman kada smo kao novajlije u ligi bili na trećem mjestu prvenstvene tabele iako se broj ekipe povećao sa šest na osam, reče još trener Draganić, kome će u narednom prvenstvu u stručnom pogledu pomagati treneri mladih muških selekcija Mladosti Mladen Simsija i Dejan Nikolić.

Da bi klub mogao normalno raditi i obnavljati svoje redove, odlučeno je da već od jeseni počne raditi i škole ženskog fudbala, kazao je Draganić.

Tekst i foto Sreten Mitrović (058.ba)


10 .kolo Prva liga RS
Mladost 1 : 1 Drina
Sokolac 0 : 7 Sloga
Čelik 1 : 3 Centar
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sloga 10 8 1 1 25
2 Centar 10 6 1 3 19
3 Mladost 10 5 2 3 17
4 Čelik 10 5 1 4 16
5 Drina 10 3 1 6 10
6 Sokolac 10 0 0 10 0