XS
SM
MD
LG

NBA košarkaš poklonio Leotaru opremu

Foto/Getty Images

KMF Leotar, na početku priprema za novu sezonu  dobio je donaciju u vidu sportske opreme od proslavljenog srpskog košarkaša reprezentativca Nemanje  Bjelice. Donacija je realizovana zahvaljujući Vladimiru Ćuku i gradonačelniku Trebinja Luki Petroviću.

Prilikom nedavne posjete Beogradu , gradonačelnik Petrović upriličio je sastanak  sa Vladimirom Ćukom da Bjelici predstavi potencijale grada Trebinja te pogodnosti za sve zainteresovane investitore.

U neformalnom razgovoru košarkaš Nemanja Bjelica izrazio je veliko interesovanje za ulaganje u Trebinje i sport, gdje je nekoliko puta boravio i pripremao se za sezonu utakmica.

Bjalica je najavio posjetu Trebinju u toku naredne godine, kada mu obaveze u NBA dozvole, kako bi se detaljnije upoznao sa mogućnostima za ulaganje u naš grad.

Ćuk  je upoznao Bjelicu o uspjesima i trenutnoj situaciji u jedinom premijer ligašu iz Trebinja „KMF Leotar“, inače aktuelnom osvajaču Kupa Republike Srpske. Takođe Ćuk ističe da pored prvog tima klub ima i mlađe kategorije koje broje oko pedesetak članova.

Bjelica je naglasio da mu je cilj i želja da ova donacija pored vjetra u leđa prvom timu, ima za cilj da stimuliše i najmlađe članove kluba, u culju da se što više djece iz našeg grada bavi sportom.

„Životni putevi su me spojili sa ovim divnim gradom, gdje sada imam dosta prijatelja i rodbine, slušao sam mnogo lijepih priča o Trebinju, o poznatim pjesnicima, sportistima, glumcima, muzičarima i mnogim drugim istaknutim Trebinjcima… Ovo je prilika da se još više povežem sa Trebinjem, kao sportista i neko ko razumije potrebu da se pomogne sportu i mladima. Trebinje je rasadnik uspješnih sportista , nema potrebe da naglašavam koji su sve uspješni sportisti rođeni u Trebinju ili usko povezani sa njim, ulaganjem u sport možemo samo očekivati da se iznjedre novi uspješni sportisti i reprezentativci, naša je obaveza da pomažemo djeci i da im obezbjedimo da odrastaju uz sport“ zaključio je Bjelica.

„Klub malog fudbala Leotar je u protekloj sportskoj godini pokazao da je trenutno najuspješniji sportski kolektiv u gradu, moram da istaknem da sam fasciniran borbom ljudi koji ga vode da bi se izborili za svoj kolektiv i njegovo bolje sutra. Želim da izrazim veliku zahvalnost Nemanji Bjelici što želi da pomogne KMF Leotar i da pomogne djeci iz Trebinja, želim da naglasim da je grad Trebinje otvoren za uspješne sportiste i ljude dobre volje za saradnju na obostrano zadovoljstvo“, rekao je gradeonačelnik Luka Petrović.


Seljak 0 : 0 Salines
Brotnjo 9 : 4 Brčko Zdravlje
Zrinjski 4 : 5 Mostar SG Staklorad
Tango 6 : 3 Nevesinje
Banovići 10 : 4 Centar
Leotar 3 : 0 Željezničar
Tabela
Poz Tim UT PB N PR BOD
1 Mostar SG Staklorad 11 11 0 0 33
2 Centar 11 8 1 2 25
3 Brotnjo 11 6 1 4 19
4 Zrinjski 11 6 1 4 19
5 Salines 11 5 2 4 17
6 Seljak 11 4 3 4 15
7 Tango 11 5 0 6 15
8 Nevesinje 11 4 0 7 12
9 Željezničar 11 4 0 7 12
10 Brčko Zdravlje 11 3 1 7 10
11 Leotar 11 3 1 7 10
12 Banovići 11 2 0 9 6