XS
SM
MD
LG

Gordan Muzurović novi direktor rukometne reprezentacije BiH

Jednoglasnom odlukom svih članova Upravnog odbora Rukometne reprezentacije BiH, donesena je konačna odluka da Reprezentacija Bosne i Hercegovine ima novog direktora kako za mušku tako i za žensku ekipu.

U Sarajevu će danas biti održana sjednica novog Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH. Na sjednici je razgovarano o mnogim temama, a sigurno, najvažnija tema je ime novog direktora, a to je Gordan Muzurović, bivši predsjednik Skupštine RK Bosna.

Ekskluzivno za Hayat.ba govorio je Gordan Muzurović:

"U situaciju u kojoj se nalazi Rukometni Savez Bosne i Hercegovine koji je opterećen objektivnim i subjektivnim razlozima, u ovom trenutku preostalo zdravo tkivo predstavlja reprezentacija Bosne i Hercegovine i ona može i treba biti generator svih pozitivnih promjena jer je Reprezentacija pojam za koji smo, nadam se, svi istinski opredijeljeni. Kao direktor Reprezentacije, ću se truditi da ne dozvolim da Reprezentacija bude sredstvo potkusurivanja subjektivnih različitosti, a trudit ću se u skladu sa svojim kapacitetima da reprezentacija Bosne i Hercegovine ima sportski karakter koja će u svakom trenutku biti relevantni ambasador naše države i rukometnog saveza u cjelini. Potpuno sam otvoren za svaku vrstu konstruktivne kritike i dobronamjernih prijedloga kako bi u budućnosti poboljšali rad Reprezentacije, a isto tako, se neću kao ozbiljan čovjek obazirati na nesuvislo kritizerstvo koje u konačnici ne donosi ništa dobro. Osnovni cilj je vraćanje imidža i kulta Reprezentacije Bosne i Hercegovine i stvaranje što boljih uvjeta za njen rad kako bi u budućnosti bili učesnici evropskih i svjetskih smotri rukometa. "

Usvojen je i Pravilnik o radu državnih reprezentacija koji je osnovni temelj za rad reprezentacija u budućnosti.

Izvor: Hayat