XS
SM
MD
LG

Furtula i Košarac u arhivi

Poznati paljanski odbojkaški asovi,  Srđan Furtula i Predrag Košarac odlučili su da posle 15. godina karijere okače patike o klin.

Pomenuti dvojac kasno je u srednjoškolskom uzrastu počeo druženje sa odbojkaškom loptom. Bilo je to vrijeme elana, zanosa za igru s loptom preko mreže. Praznik odbojke bio je na finalnim mečevima, razrednih odjeljenja SŠC "Pale". Trebine u dvorani na Stambolčiću bile su dobro popunjene. Tako su naši junaci iskazanim darom i talentom selektirani u OK "Student" projekat profesora Kalajđića i počeli su svoju karijeru. Grijeh je ne spomenuti neponovljivu generaciju srednjoškolaca Furtule i Košarca, godište 1986/ 87 koja je pored premijerligaških odbojkaša iznjedrila i dosta sjajnih fudbalera, košarkaša i atletičara, a prije svega dobrih ljudi. Mnogo će vode paljanskom Miljckom proći da se ponove još jednom takve generacije.

Fu i Koške kako ih zovu poznanici pisao je najljepše stranice novije istirije paljanske odbojke. U sezoni 2006/7 sa generaciom Vladanom Čeremidžićem, braćom Čvoro Bojanom i Damjanom, Dušanom Banjom Perišićem, Đoletom Blagojevićem, Novicom Ružićem, Markom Tadićem, Milanom Boškovićem, Velemirom Gojkovićem, Bojanom Aleksićem, Petrom Stevićem, Daliborom Radićem, Mladenom Subotićem, Bobanom Grujićem, a ptrdvođeni sa klupe trenerima Kalajdžićem i Savićem kite se titulom prvaka Republike Srpske i uz to izborili su ulazak u Premijr ligu BiH što je bio veliki razultat.

Pored titule prvak RS naši junaci osvojeju i dvije titule Kupa Srpske kada su u sastavu: Dušan Banjo Perić, Nenad Pelemiš, Milan Matović, Novica Ružić, Vladan Čeremidžić, Danilo Ružić, Marko Tadić, Bojan Tomić, Dalibor Radić I Milan Bošković Bof u nezaboravnim mečevima savladali faforizovane Modriču.

Pored paljanskih klubova Studenta, Mokrog i Jahorina Furtula se bio otisnuo i u Austrija, a grao je još i za odbojkaše iz Gacka.,a Košarac je nosio dres Studenta i Jahorine.

Lijepo je bilo družiti se sa vama i putovati od Ljubinja do Gradiške i hvala vam za sve što ste dali paljanskom sportu uz to mnogo sreće u narednom periodu na svim poljima.

 

OK Jahorina Pale