XS
SM
MD
LG

Sjećanje na Jocu ne blijedi: Završen prvi dan turnira u njegovu čast

Bambino Milići sa Jocinim najbližim

Prvog dana Memorijalnog turnira Joco Sikima u čast prerano otišlog fudbalera iz Istočnog Sarajeva igrani su turniri za dječake rođene 2007. i 2009. godine.

U kategoriji 2007. godišta najbolja je bila ekipa beogradska Crvena zvezda koja se nalazi na pripremama na Palama, i odlučila je da sa dvije ekipe nastupi na ovom Memorijalu. Ekipa Crvena zvezda II je stigla do titule, pobjedivši u finalu poslije preokreta Tempo 1. Poveo je Tempo golom najboljeg igrača turnira Đorđa Kujače koji se, kao i čitavim turnirom, pogirao sa odbranom "crveno belih" i postigao pogodak. Ipak u samom finišu meča, Zvezda dolazi do preokreta, i mora se reći sasvim zasluženo dolazi do titule. Treće mjesto pripalo je prvoj ekipi Zvezde.

Posebno su uzbudljiva bila polufinala. Crvena zvezda 1 je do polufinala stigla sa gol razlikom 20:0. Igrali su protiv domaćeg Tempa, a domaći su golovima Đorđa Kujače i Mihajla Kuljanina stigli do pobjede. U drugom polufinalu Zvezdina dvojka je tijesno savladala paljanskog Olimpa.

Osim Kujače, pojedinačne nagrade su dobili i golman Tanga, Dejan Trapara, te fudbaler Zvezde, Denis Milovanović kao najbolji strijelac.

U konkurenciji dječaka 2009. godište Škola fudbala Bambino Milići osvojila je prvo mjesto pobjedom u finalu nad ekipom Prijatelji iz Broda, koja svake godine dolazi na Memorijal iz poštovanja prema Joci koji je igrao za Polet iz Broda. Treće mjesto osvojio je još jedan tim za koji je pokojni Joco igrao, Kreševo, ovaj put kao MNK Kreševo kojeg predvodi Davor Marković.

Najbolji igrač turnira je Teo Vidović iz Kreševa. Najbolji strijelac je sjajni Damjan Jović iz Bambina koji je pogađao iz svih mogućih pozicija, i ukupno postigao 10 pogodaka, dok je najbolji golman Stefan Maričić iz Prijatelja.

Sutra se nastavlja turnir sa generacijama 2008. i 2010. 

Takođe, po završetku turnira moći će te na našem portalu pronaći foto galeriju sa oba dana turnira.