XS
SM
MD
LG

Valter amater za rukovodstvo FS BiH

Fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine očekuje danas meč sa Gibraltarom  u kvalifikacijama za Svetski šampionat u Rusiji ,naredne godine. Atmosfera u bh timu je sumorna nakon poraza od Kipra, pre tri dana 3:2,a nakon vođstva izabranika Mehmeda Baždarevića- od 0:2.

Digla se, od tada, i kuka i motika na selektora. Nema šta mu se sve ne spočitava, od igračke karijere do trenerskog znanja. Većina tih, koji danas skaču na selektora bh tima, i ne pamti kakav je igrač bio... A bio je vrhunski i igrač i sportista!!!!

O njegovim trenerskim kvalitetima sude uglavnom fudbalske analfabete i oni koji bi se rado našli u njegovoj fotelji. Meša im nije po ukusu...

Ono što ovih dana posebno zabrinjava je činjenica da se niko iz rukovodstva FS BiH ne oglašava!!?? Predsednik Dino Begić se povukao u ilegalu i konspirativniji je od sarajevsklog Valtera. Ćuti i ne pojavljuje se u javnosti. Njegov naslednik na poziciji predsednika , inače prvi potpredsednik Milorad Sofrenić je... takođe ućutao.

Doduše, nalazi se on  na čelu delegacije  FS BiH na ovim susretima sa Kiprom i Gibraltarom. Sa njim je i drugi potpredsednik FS BiH Ivan Beus. Ni on ne progovara o Baždareviću. A  - i što bi??? Svakako će oni kola slomiti po leđima asa sa Grbavice.

Nemaju čelnici FS BiH vremena da se „bave“ reprezentacijom. Imaju preča posla od eventualne odbrane Mehmeda Baždarevića od nasrtljivih novinara i kvazi stručnjaka. Oni vreme na ovim kvalifikacionim putovanjima koriste za opuštanje i rekreaciju. Boravak, pre i posle meča u Nikoziji su začinili posetom hotelskom bazenu. Valjalo je malo i pocrneti,a Mešu će svakako neko drugi ocrniti.

Doznali smo, iz poverljivih izvora, da je Mehmed Baždarević tokom boravka u Nikoziji u jednom manjem okruženju pominjao i ostavku. Ma ko šta mislio, imao je ovaj sjajan trener u svojim igračkim danima i  karaketer i ljudskost...A, ima ga, to je sigurno, i sada, pa neće biti čudno da, nakon Kipra, kaže bh fudbalu -DOVIDJENJA . Jer, zašto bi bio sa ljudima kojima je  - plivanje preče od reprezentacije. Da su predsednici Plivačkog saveza BiH- još bi se to moglo i prihvatiti. Ali nisu... Nisu ni Valter, mada bi mogli to postati koliko se dobro kriju od javnosti...Da je živ Valter, bi sigurno nešto naučio od bh fudbalskih radnika!!! Ma, on je za njih ilegalac početnik!