XS
SM
MD
LG

Srpski talent više nije talent, on je svjetski šampion !

Foto/ Judoinside/ Stanislaw Michalowski

Na specijalizovanom džudo sajtu, Judoinside, osvanuo je tekst koji je napisao fotograf ovog portala, Stanislav Mihalovski. On je uslikao Nemanju Majdova kako se pred početak borbi u petak 1.septembra, "dogovora" sa tatamijem da ga posluži toga dana.

Tekst Stanislava Mihalovskog prenosimo u cijelosti.

- Čovjek je radio čudnu vrstu istraživanja, kao ritual na tatamiju 2 ovog jutra. Izgledalo je to skoro kao religija. Danas je bio dan Nemanje Majdova, i on je osjetio da je to moguće. Srpski super talent nije više talenat. Od danas on je novi Svjetski šampion.

Majdov je stigao prilično kasno u Budimpeštu, tek u utorak.Njegov žrijeb nije bio lagan, sa prvim protivnikom bivšim svjetskim šampionom Aslijem Gonzalesom sa Kube. Prvi meč je bio prva misija, ali prije svega ovoga Majdov je bio u hodniku vrlo rano i hodao od hale za zagrijavanje prema tatamiju. Gledao je, hodao je, poklonio se, mirisao, mislio, osjetio. Reflektori nisu bili upereni u njega između 8 i 8,30 ujutru, ali devet sati kasnije, svi reflektori su sijali u Nemanju Majdova, i nisu stali ni danas.

Majdovi su religiozna familija, i danas je on trebao krajnji duh, ali Nemanja Majdov, koji je pretrpio mnogo povreda nakon svoje dvije evropske juniorske titule, još uvijek nije pokazao svoj najbolji džudo u seniorima. U Budimpešti je trošio vrijeme da osjeti sinergiju sa tatamijem. Sjeo je na mat dva, znajući da će to biti mat za finale. Ulazak u finale djelovao je kao utopija, ali je on znao. Inspiracija od onih par minuta možda je postavila bazu za današnji krajnji tok, gdje je on porazio Gonzalesa, Bozbajeva, Le Boa, Diasa, Margijanija, i Tota. U finalu je meč mogao otići u oba pravca, ali duh je bio uz džudistu Crvene zvezde. To je tako moralo da bude. On je širio svoje ruke, u tipičan položaj. Mi poznajemo taj stil.

Porodica Majdov je strašno ponosna. Srbija je ponosna i sa Nemanjom i svjetskim brojem jedan, Aleksandrom Kukoljem, koji je završio peti oni imaju luksuz za budućnost. Čini se da je Bog donio odluku. Nemanjin moto je "Mogu uraditi sve, kroz Isusa Hrista koji me jača".

Stanislav Mihalovski 

Foto/ Judoinside/ Stanislaw Michalowski