XS
SM
MD
LG
04.09.2017 Administrator DC

Danci slavili u Semberiji

U sklopu pripremne turneje po Balkanu, košarkaši danskog Horsensa , za koje nastupa Vedran Borovčanin bivši igrač bijljlinskog Radnika , odigrali su meč protiv ekipe Radnika u dvorani škole Vuk Karadžić u Bijeljini.

Bila je ovo dobra provjera za obje ekipe, Dancima pred sezonu u kojoj će pokušati da povrate šampionsku titulu u najjacem rangu u svojoj zemlji, a Radniku pred povratničku sezonu u Premijer ligu BiH. Ali prije svega, bilo je ovo jedno divno košarkaško veče u kome su bijeljinska publika i košarkaški klub Radnik pokazali koliko cijene sve ono što je uradio i postigao bivši as i kapiten kluba, Vedran Borovčanin.

Danci su, nakon mečeva sa FMP Železnikom i tuzlanskom Slobodom ostvarili još jednu pobjedu, a i u Radniku mogu da budu zadovoljni pruženom partijom, imajući u vidu da im je ovo prvi meč u toku ovih priprema, te da je roster još uvijek u fazi formiranja.

Svečano je bilo tokom i po završetku utakmice. Uprava domaćeg kluba je Vedranu Borovčaninu uručila uramljen plavo-bijeli dres sa brojem 9 koji je nosio dok je nastupao za Radnik. Poslije meča na svečanoj večeri bili su prisutni svi igrači i članovi uprava dvaju timova. Tom prilikom je predsjednik KK Horsens  Lenart Jensen uručio dres sa imenom Vedrana Borovčanina gradonačelniku Bijeljine

Klubovi su na ovaj način učvrstili kontakt i napravili dogovor da u budućnosti blisko sarađuju.

 

Foto: Fejsbuk