XS
SM
MD
LG

Područna liga Gradiška:Potop u Maglajanima

 

Borac je na otvaranju IV kola u Maglajanima u subotu dočekao 13 Skojevki iz Grbovaca i doživio potop. Ekipa 13 Skojevki je opravdala ulogu favorita i po jakoj kiši deklasirala domaćine sa 0:4. Nakon solo prodora po lijevoj strani Neven Bunić je izašao sam pred golmana domaćih Vladimira Šestića, koji brani njegov udarac, nakon odbijene lopte gosti su pokušali iz postići pogodak, ali su igrači Borca dva puta odbijali loptu sa gol linije dok na nju nije natrčao Bojan Radić i postigao vodeći pogodak. Na otvaranju drugog poluvremena gosti su udvostručili prednost. Nakon gužve pred domaćim golom najspretniji je bio Mihajlo Mijatović, koji je sa nekoliko metara postigao previjenac za 13 Skojevki u službenim utakmicama. Nakon jednog centaršuta sa desne strane u 63 minuti Vladimir Živković je poklonio loptu Bojanu Radiću koji sa 7-8 metara iz voleja postiže svoj drugi pogodak na ovoj utakmici. U smiraj utakmice (83 minut) do het trika dolazi Bojan Radić, te postiže svoj 5 pogodak u prvenstvu (od ukupno 6 pogodaka ekipe 13 Skojevki).

U Kukuljima je nakon IV kola sve u znaku broja 7, sedmi su na tabeli sa sedam bodova i po sedam postignutih i primljenih golova. Prvi poraz u gostima ove sezone Bisera viđen je u Kukuljama. Domaća ekipa Mladog Krajišnika zadržala je maksimalan učinak na domaćim utakmicama. Domaće je u prednost doveo Rade Štrbac u 35 minuti. Početak drugog poluvremena donio je povećanje vodstva domaćina preko Ljubiše Kotaraša (u 56 minuti), ali dva gola prednosti domaći su zadržali samo 4 minute kada su gosti preko Smajlović Adina. Do kraja utakmice više nije bilo promjena, pa je prekinuta serija ekipe iz Čatrnje od dvije pobjede u gostima ove sezone.

Derbi začelja (dvije od tri ekipe bez boda u prva tri kola), odigran je u Donjim Podgradcima. U otvorenoj utakmici sa puno prilika na obe strane u prvom poluvremenu viđen je samo jedan pogodak u mreži gostiju, a po jednom se tresao okvir gola na obe strane. Poveli su domaći u 20 minuti kada je po desnoj strani odlično prošao Nedeljko Puljarević i uposlio Radu Džombića kojem nije bilo teško da sam na drugoj stativi sa 6-7 metara zatrese mrežu gostiju. Prije svog drugog pogotka Džombić je još jednom zatresao stativu gostiju, a u 65 minuti je pogodio donji lijevi ugao gostujućeg gola sa ruba šesnaesterca nakon asistencije Boriše Pavlovića. U 73 minuti golman gostiju zaustavlja napad domaćih na desnoj aut liniji izbacivanjem lopte u aut, a domaći koriste njegovo istrčavanje brzim izvođenjem ubacivanja sa strane (Nedeljko Puljarević) za strijelca Radu Džombića, koji majstorski iz prve pogađa mrežu gostiju. Gosti su do kraja petardirani, a pogotke za domaće su postigli Vedran Bilić na asistenciju Džombića i dvostruki asistent Nedeljko Puljarević iz kaznenog udarca.

Ponovo je u Aleksandrovcu favorit otišao bez punog plijena. Kalemi su kao favoriti došli u goste ekipi Potkozarja, dva puta su vodili, ali su domaći dva puta stizali vodstvo. Poveli su gosti preko Nemanje Kokanovića u 17 minuti i zadržali prednost sve do 70 minute, a onda su od 70 do 78 minute viđena tri gola. Prvo su domaćini izjednačili preko Gorana Vukovića, da bi gostima prednost nakon 5 minuta vratio Novaković Dušan, a konačan rezultat postavio Terzija Dalibor. Domaći su svojom borbenošću uspjeli da izbore neriješen rezultat i otkinu prve bodove ekipi iz Trebovljana.

Mladost je teže od očekivanog porazila ekipu Ratara u Staroj Topoli, na šta nije upućivao start susreta u kojem su gosti do prednosti došli u 2 minuti preko Milana Bojinovića. Domaći su se do poluvremena uspjeli odbraniti iako su gosti konstantno imali inicijativu koju nisu uspjeli materijalizovati. U drugom poluvremenu domaći su uspjeli da uspostave ravnotežu na terenu i izjednače preko Bojana Babića u 65 minuti. Goste je počela da hvata nervoza, ali je nakon samo 9 minuta junak utakmice Milan Bojinović svojim drugim, na kraju se pokazalo i odlučujućim, golom donio pobjedu Mladosti.

Kozara je u Mrčevcima napunila mrežu domaćih sa pola tuceta golova. Mrežu domaćih načeo je Borislav Babić u 9 minuti, a gostujući napadači nisu uspjeli realizovati šanse sve do 34 minute kada je u razmaku od 5 minuta postigli tri pogotka i to Nemanja Stojnić jedan, a Boris Anić dva. Početkom drugog poluvremena nadu domaćim su vratili Dejan i Goran Kelečević sa dva pogotka(51 i 59 minut), ali je Anić het trikom u 70 minuti ugasio sve nade domaćina u pozitivan ishod utakmice. Konačan rezultat u 73 minuti postavio je Mihajlo Šukalo, čime su gosti ostali jedina ekipa sa maksimalnim učinkom nakon četvrtog kola.

Jedna od tri neporažene ekipe u prva četiri kola je iznenađujuće Sloga DIPO iz Gornjih Podgradaca. Prošlogodišnji regionalac je ostao neporažen i na drugom gostovanju ove sezone identičnim rezultatom 1:1. Domaći su do prednosti došli u 26 minuti, preko svog najboljeg strijelca ove godine Žarka Bakića. Dobro su domaći otvorili susret i očekivano je bilo da ova utakmica ide u korist domaćina, međutim pred kraj prvog poluvremena izjednačenje rezultata gostima donio je Filip Plavanjac. Gosti su u drugom poluvremenu pokazali da su spremnija ekipa i trkom nadoknadili nedostatak iskustva u odnosu na domaćina.

Autor teksta:XYZ

Rezultate i tabelu nakon četvrtog kola možete pogledati na linku http://sportdc.net/tak/3046//rez


Mladi Krajišnik 0 : 2 Kalemi
Mladost 4 : 2 Borac(Š)
13 Skojevki 4 : 2 Biseri
Kozara 6 : 3 Sloboda
Sloga DIPO 3 : 3 Potkozarje
Torpedo 2 : 3 Ratar
Tamaris 3 : 1 Borac(M)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 13 Skojevki 26 19 4 3 61
2 Kozara 26 17 5 4 56
3 Mladost 26 16 6 4 54
4 Kalemi 26 15 7 4 52
5 Torpedo 26 14 5 7 47
6 Mladi Krajišnik 26 11 4 11 37
7 Tamaris 26 9 6 11 33
8 Biseri 26 10 2 14 32
9 Sloboda 26 10 1 15 31
10 Potkozarje 26 8 3 15 27
11 Sloga DIPO 26 5 10 11 25
12 Borac(M) 26 6 3 17 21
13 Borac(Š) (-1) 26 5 7 14 21
14 Ratar 26 5 1 20 16