XS
SM
MD
LG

Kadeti BiH spremni za Balkanski šampionat

Veslačka kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine, koju čine članovi Veslačkog kluba „Jedrina“ iz Višegrada, nastupiće predstojećeg vikenda na Balkanskom prvenstvu u Istanbulu.

Foto: Nebojša Kovač

BiH i Višegrad su prije tri godine bili domaćini najboljim kadetima i juniorima Balkana, a sada će se takmičiti u istoj konkurenciji u prestonici Turske, Istanbulu. Selektor reprezentacije, Nenad Jovičić Prle, ističe da je ovo prvo veliko takmičenje za ove mlade veslače.

  • U Tursku idemo sa dvije posade i to ženski četverac i muški dubl skul Pošto nam je ovo prvo veliko takmičenje, očekivanja nisu velika, već je najbitnije da djeca osjete čari takmičenja i da vidimo na kom smo trenutnom nivou i šta još treba popraviti – rekao je Jovičić.

Put Turske će krenuti ženski četverac sa jednom rezervom u sastavu Jana Kojadinović, Jelena Rađen, Ljiljana Marković, Anđela Radović, Natalija Ilić i muški dul skul Aleksa Đurović i Ranko Samardžija. Pored BiH na šampionatu će učestvovati i selekcije Srbije, Makedonije, Bugarske, Grčke, Rumunije, Albanije i domaćina Turske.