XS
SM
MD
LG

Srbija bolja od domaćina

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je selekciju Turske sa 80:74 u 3. kolu Evropskog prvenstva u Turskoj.

Foto: fiba.com

Poslije dana pauze obje selekcije imaju skor od jedne pobjede i jednog poraza, a u ovaj duel je počeo izjednačenom igrom. Tako je bilo sve do pred kraj četvrtine kada Lučić i Štimac prave 5:0 seriju, a Milosavljević i Mačvan su odveli svoj tim na +11. Odmah na početku druge četvrtine rezultat je bio 27:13 za goste, ali domaći tada počinju dosta jače igrati i prilaze na 27:25. Birčević i Bogdanović su vratili na +7, a na pauzu se otišlo rezultatom 36:31 za Srbiju.

U nastavku su srpski košarkaši održavali stečenu prednost i polako je povećavali, a u jednom trenutku su poveli sa 46:36. Turska je uspijela smanjiti na -5, a u zadnjih deset minuta se ušla rezultatom 53:45. Otišao je tim Aleksandra Đorđevića i na +9, ali tada kreće preokret Turske sa Osmanom i Mahmutogluom u glavnim ulogama. Poveli su tada 59:57, a zatim je Bogdanović pogodio za tri, pa u novom napadu za Srbiju zbog prekršaja ponovo dao trojku i odveo svoj tim na +5. Prilazili su domaćini na -3, a na kraju su Lučić i Kuzmić odlučili utakmicu i srpski košarkaši su slavili sa 80:74.

Najefikasniji na meču bio je Mahmutoglu sa 19 poena, Osman je imao 15, Erden 13, Korkmaz 11, a na drugoj strani Bogdanović je postigao 17, a Jović 15 poena. Naredni meč košarkaši Srbije igraju sutra od 16 časova protiv Velike Britanije.