XS
SM
MD
LG

Kolarov doveo Srbiju na korak od SP

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je u Irskoj domaći selekciju sa 1:0 i tako se našla na korak od plasmana na Svjetsko prvenstvo u Rusiju naredne godine.

 

Foto: kurir.rs

 

Poslije sigurne pobjede nad Moldavijom u Beogradu od 3:0, tim Srbije je otišao u Irsku i stigao do tri veoma važna boda. Prvu šansu je imao Matić, ali su Irci blokirali njego šut i nakon toga preuzimaju terensku incijativu. Igralo se dosta pred golom Srbije, ali bez konkretnih prilika, a zatim je nakon kontre Mitrović imao sjajnu šansu, no Rendolf brani. Najveću priliku imao je Rukavina nakon ubačaja Kostića, ali lopta odlazi preko gola.

U nastavku Long je jednom zaprijetio, a onda šok za domaće navijače u 55. minutu. Dugo je trajala akcija Srbije, odbranili su se u prvom trenutku Irci, ali je Kostić fantastično vidio utrčavanje Kolarova, produžio mu loptu, a ovaj je zakucao pod prečku. Domaći su tada krenuli na sve ili ništa i u 68. minutu Maksimović je napravio faul kao zadnji igrač odbrane i zbog toga je morao prije vremena u svlačionicu. Muslin je ubrzo uveo Stefana Mitrovića, Prijovića i Gudelja, a veliki problemi su bili nakon povrede Vukovića. Jagoš je osam minuta samo trčakarao po terenu, dok su Irci napadali, ali Stojković je u 86. minutu sjajno intervenisao na šut Marfija. Do kraja se Srbija odbranila i sada „orlove“ još tri boda i teorijski dijeli od puta u Rusiju.

Naredni meč fudbaleri Srbije igraju za mjesec dana u Austriji, a kvalifikacije završavaju utakmicom u Beogradu sa Gruzijom.