XS
SM
MD
LG

Adamović završio sa BiH

Sada već bivši reprezentativac BiH će igrati jednu od najjačih liga Evrope. Filip Adamović je napustio Rumuniju poslije četiri godine, te je potpisao ugovor sa ekipom Tsmoki Minsk sa kojom će igrati VTB Ligu.

U razgovoru za  portal Sport1.ba , Adamović je otkrio zašto je prihvatio ponudu bjeloruskog kluba, te koje su mu ambicije u sljedećoj sezoni.

- Nakon četiri godine u Rumuniji, osjećao sam da mi je potreban novi izazov, a teško da postoji veći od VTB lige. Tsmoki Minsk je bio zainteresovan za mene i nisam mnogo razmišljao. VTB liga je među tri najjače u Evropi i želim da vidim gdje se nalazim u odnosu na te igrače, da igram protiv Sergija Rodrigueza (CSKA) i Stefana Markovića (Zenit) i tako dalje, rekao je Adamović za Sport1

Adamović je pratio bh reprezentaciju u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, ali ističe da je nacionalni tim za njega završena priča.

- Pratio sam te momke, ginuli su na terenu, svaka im čast. Što se mene tiče, reprezentacija je završena priča. Pozivan sam u posljednje tri ili četire godine svaki put osim sad. Igraću dosta utakmica tokom sezone sa Tsmoki Minskom, prošle godine sam imao blizu 70 utakmica u Rumuniji, sada možda i više, 30 minuta po utakmici i dolazim u godine kada je odmor prijeko potreban, dodao je bivši košarkaš Igokee i Slobode kome je drago što se poboljšava kvalitet lige.

- Drago mi je što se poboljšava kvalitet lige, postoji dosta talenta. Po meni je čak i dobro što klubovi nemaju novca kao prije jer sada mora ju davati šansu mladima. Uglavnom sam pratio Igokeu, ove godine ću sigurno pratiti i Bosnu jer su doveli jednog od mojih najboljih drugova, Aleksandra Radukića.
 

Filip Adamović