XS
SM
MD
LG

Crvena zvezda ponosna na Nemanjin uspjeh

Foto/ Judo club Red Star

Istorijski uspeh Zvezdinog džudise Nemanje Majdova, osvajanje zlatne medalje na Svetskom seniorskom prvenstvu u Budimpešti, članovi i uprava Džudo kluba proslavili su po tradiciji u Zvezdinom press centru.

Posle osvajanja titule svetskog seniorskog šampiona, put džudoa u budućnosti krenuće nekim drugim putem, istakao je Stojan Vujko, predsednik Džudo kluba Crvena Zvezda.

Ovom uspehu pored velikog truda mladog Nemanje Majdova i oca i trenera Ljubiše, doprineli su i Ministarstvo omladine i sporta, Džudo savez na čelu sa Ivanom Todorovim, sponzori, kao i prijatelji kluba.

-Od prvog septembra istorija srpskog džudoa kreće drugim, svetlijim putem. Veliku zahvalnost dugujemo našem šampionu Nemanji Majdovu i njegovom treneru i ocu Ljubiši Majdovu. Svi u Džudo klubu Crvena zvezda smo ponosni na ovaj istorijski uspeh -rekao je Stojan Vujko, predsednik DŽK Crvena zvezda.

Uspeh koji je napravio Nemanja Majdov, nije došao preko noći, kazao je Ljubiša Majdov, otac i trener svetskog šampiona. Kreator uspeha Nemanje Majdova zahvalio se svima koji su učestvovali u stvaranju šampiona.

Zahvalnost je uputio Prededniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, ministaru sporta Vanji Udovičiću, predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku I Patrijarhu Irineju. Posebnu zahvalnost uputio je predsedniku Džudo saveza Srbije Ivanu Todorovu, koji je kako kaže imao sluha da ih pozove u Crvenu zvezdu i ponudi im najbolje moguće uslove za trening i pripreme.

O utiscima sa Svetskog prvenstva trener svetskog šampiona Ljubiša Majdov kaže:

- Prvo i osnovno je bilo da sačuvamo obraz da to ne bude loše. da damo svoj maksimum pa šta dragi Bog da. Uspeli smo da sa 21 godinom života, dobijemo svetskog šampiona. Samo još japanci sa 20, 21 godinom to uspeju. Znači da je kontinuitet u radu džudo kluba Crvena Zvezda na veliko nivou.

Osvajanje zlatne medalje u Budimpešti, na Svetskom prvenstvu, nije ni prvo ni poslednje, kaže Nemanja Majdov. Kako je rekao, svetsku šampionsku titulu očekivao je malo kasnije, kada napuni 24 ili 25 godina, ali ne i sa 21, koliko ima sada.

-Sam osećaj da budete prvi Srbin u istoriji koji je pokorio planetu je neverovatan i malo je još uvek ne shvatljiv. Ali znam koliko smo svi radili i moj trener i klub Crvena Zvezda, i moji sparing partneri. Koliko bacanja i rada je iza nas -rekao je Nemanja Majdov, svetski šampion u džudou u konkurenciji do 90 kilograma.

Cilj u narednoim periodu su odlazak na Olimpijske igre u Tokiju, i osvajanje još jednog najsjajnijeg odličja, kaže Nemanja Majdov.

-U Tokiju napadamo zlato.... bio je jasan Nemanja Majdov.

Kao poklon i uspomenu za ostvaren uspeh Nemanja i Ljubiša Majdov, dobili su od kluba plakete. Plakete je uručio predsednik kluba Stojan Vujko.

- Plaketa sa ovakvim naslovom niko više nikada neće dobiti.....Piše -prvom svetskom šampionu -bio je iskren Stojan Vujko predsednik Džudo kluba Crvena Zvezda.

Veliki uspeh na svetskom seniorskom prvesntvu u Budimpešti, ostvarila je i Milica Nikolić, osvajanjem petog mesta u kategoriji do 48 kilograma. Nemanju Majdova, kao i njegove klubske drugove u narednom periodu očekuje još jedno važno takmičenje, Golden liga u Antaliji, na koju Crvena zvezda odlazi kao vicešampion Evrope. 

Preuzeto sa Judo club Red Star