XS
SM
MD
LG

Ribnici šumadijski okršaj

Kraljevačka Ribnicom vlada Šumadijom. Posle tri poraza u ovoj i kalendarskoj godini, i pomalo neubedljivih igara, popularni „musketari“ su sve naplatili u duelu sa prvim komšijama, ekipom Radničkog iz Kragujevca. Niko se nije nadao da će ovaj meč trajati tako kratko ,ali su Kraljevčani odigrali na vrlo visokom nivou. Ono što je takođe bilo zanimljivo za ovaj meč je i najveća poseta u dvorani ove sezone, preko hiljadu gledalaca došlo je da gleda zvaničnog prvaka države. U takvoj atmosferi Ribnica nije mogla da podbaci.

U prvom setu na početku smo gledali nervoznu partiju i rezultatski izjednačenu, da bi Kraljevčani prvi put poveli sa 19:18 i taj set furiozno priveli kraju. U naredna dva nije se postavljalo pitanje pobednika. Ribnica je sve vreme vodila a već do drugog tehničkog tajm-auta starala bi četiri i više poena prednosti što anemični gosti iz Kragujevca nisu mogli da nadoknade. Na klupi Radničkog sedeo je dojučerašnji trener Ribnice Dragan Đorđević. Iako odlično poznaje „musketare“; iako je učinio sve da njegov tim ovde zabeleži pobedu, večeras je morao da pruži ruku boljem. Ribnica je u trećem setu demonstrirala vrlo visok kvalitet igre, bilo je lepih akcija, poteza koji podižu publiku na noge tako da je na kraju kraljevačka publika znala da pozdravi veliki uspeh.
- Kada napravite 29 direktnih grešaka u meču ne možete da pobedite ni slabiji tim nego što je to Ribnica. Očekivao sam mnogo bolje izdanje mojih igrača ali smo potpuno zakazali i moram reći igrali prilično neodgovorno - rezignirano je posle utakmice konstatovao Dragan Đorđević, trener Radničkog.
- Imali smo tri vezana poraza u ovoj godini, mnogi su počeli da sumnjaju u naš kvalitet. Potrudili smo se da baš u ovoj utakmici damo svoj maksimum, videli ste da nije bilo slabog mesta u našoj ekipi a kada je tako pobeda ne može da izostane - zadovoljno je konstatovao Slobodan Milovanović, srednji bloker kraljevačke Ribnice.
                        
Hala: Sportova u Kraljevu. Gledalaca: oko 1.000. Sudije: Boris Kolarević (Novi Sad) i Anđelko Popović (Sremski Karlovci). Rezultat: Ribnica – Radnički Kredi banka 3:0 (25:22, 25:20, 25:21).Trajanje meča: 75 minuta.

RIBNICA:
Kolarević, Lisinac 4, Borovnjak 12, Božić 13, Pejović, Usiljanin 7, Jović (libero), Radović, Bićanin 5, Milovanović 8, Nikolov. Trener: Boško Mačužić.
RADNIČKI KREDI BANKA: Ćirović 1, Radović 6, I. Ivović 3, Stevanović 11, ilić, J. Ivović, Novoselac, Maksimović 10, Blagojević, Pantelić (libero), Opačić 11, Hadžifejzović 2. Trener: Dragan Đorđević.