XS
SM
MD
LG

Karatisti Han Pijeska kreću u drugi dio godine

Članovi Karate kluba „Han Pijesak“ sezonu započinju prijemom novih članova, a prošlu su završili sa medaljama sa skoro svih takmičenja u Republici Srpskoj i okruženju, kaže trener ovog kluba Saša Ereš.

„U proteklom dijelu godine pokazali smo da smo rame uz rame sa velikim klubovima i da donosimo medalje sa svih turnira, republičkih i državnih prvenstava“, rekao je Ereš.

On nije želio da izdvoji nijednog od karatista posebno, ali naglašava da su postigli dobre rezultate u minuloj sezoni na takmičenjima u Loznici, Zenici, Srebrenici, na Palama i sa gostovanja na Mećavniku.

„Lijepo je raditi sa vaspitanom djecom u zdravoj sredini kakva je Han Pijesak i još ljepše podijeliti sa njima radost postignutih dobrih rezultata. Za novu sezonu smo spremni“,istakao je Ereš koji se ranije takmičio za „Crvenu zvezdu“.

On je dodao da se u karate klub mogu prijaviti građani od šest do 66 godina ako žele da upoznaju borilačke vještine i steknu navike da žive zdravo.

U Karate klubu „Han Pijesak“ novu sezonu započinju na takmičenju u Bratuncu 7. oktobra i kažu da očekuju više medalja.

Klub trenutno broji 15 aktivnih članova koji odlaze na takmičenje zahvaljujući pomoći donatora, uglavnom Šumskog gazdinstva „Visočnik“ i opštine Han Pijesak.

Karate sport na Han Pijesku ima tradiciju od šezdesetih godina prošlog vijeka kada je osnovan prvi klub, ali je, nakon male pauze, rad kluba oživio 2010. godine.

/SRNA/