XS
SM
MD
LG

Bobi se igrao sa Belgijancima

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je selekciju Belgije sa 74:54 u 5. kolu grupne faze Evropskog prvenstva u Turskoj.

Foto: fiba.com

U zadnjem kolu grupne faze Srbiji je bila potrebna pobjeda nad Belgijom i pobjeda Letonije nad Turskom da bi završila kao prva u grupi i zbog toga tim Aleksandra Đorđevića ništa nije prepuštao slučaju. Prva četvrtina je protekla u izjednačenoj borbi i srpski košarkaši su imali maksimalno +5,a  u nastavku je to brzo došlo na 20:13. Protivnici su trojkama Van Rosoma i Lekomta prišli na -1, a nakon toga nisu postigli poena preko šest minuta i rezultat je glasio 40:19, a na odmor se otišlo sa 42:25.

U prvih pet minuta drugog poluvremena viđena su samo četiri poena i to reprezentacije Srbije, koja je stečenu prednost lagano čuvala i još je povećala na +22 pred zadnju četvrtinu. I u tom periodu nije bilo nikakve dileme, pošto su „orlovi“ čuvali prednost, a Marjanović je postao noćna mora Belgijancima. Prosto mu ništa nisu mogli u reketu, te je Tumba jednim rvačkim zahvatom oborio Bobija na zemlju. Na kraju je završilo 74:54 i tako je Srbija stigla do četvrtve pobjede u grupi.

Najefikasniji na meču bio je Marjanović sa 22 poena, Bogdanović je imao 15, a Mačvan 10, dok je na drugoj strani Lekomt imao 12, a Hervel 10 poena. Nakon utakmice Letonija – Turska biće poznato s koje pozicije će selekcija Srbije ići u narednu fazu,a Đorđevićevoj ekipi za prvo mjesto je potrebna pobjeda Letonaca.