XS
SM
MD
LG

Ministar porodice, omladine i sporta ugostio zlatnog Majdova

Foto/Vlada RS

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović izjavila je danas u Banjaluci da će reprezentativcu Srbije u džudou Nemanji Majdovu biti uručena nagrada od 10.000 KM povodom osvajanja zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu održanom u Budimpešti.

"I njegovom matičnom DŽudo klubu `Randori` iz Istočnog Sarajeva uručićemo nagradu od 5.000 KM. Majdov je naš šampion i svi smo ponosni na njega zbog izuzetnog rezultata", rekla je novinarima Davidovićeva, nakon prijema koji je upriličila za Majdova. 

Ona je podsjetila da je Majdov bio stipendista Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske. 

"I ubuduće ćemo pomagati naše vrhunske sportiste. Majdov je pronio slavu svog grada i Republike Srpske i vjerujem da će sa uspjesima nastaviti i u narednom periodu", dodala je Davidovićeva. 

Majdov je naglasio da mu mnogo znači podrška institucija i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika. 

"Ponosan sam što sam svoj grad, Republiku Srpsku i Srbiju proslavio u svijetu. U budućnosti ću raditi još jače da bih osvojio i olimpijsko zlato", dodao je Majdov i podsjetio da je pripreme za Svjetsko prvenstvo u Budimpešti obavio na Jahorini. 

Davidovićeva je danas Majdovu uručila i vrijedan poklon. 

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov iz Istočnog Sarajeva početkom septembra je osvojio zlatnu medalju u kategoriji do 90 kilograma na Svjetskom prvenstvu koje je održano u Budimpešti, a u uzbudljivom finalu je savladao Slovenca Mihaela Žganka.