XS
SM
MD
LG

PFL Gradiška:Derbi kola u Turjaku

 

U petom kolu Područne lige Gradiška sve utakmice se igraju u nedelju sa početkom u 17:00 sati, osim utakmice u Trebovljanima koja počinje u 15:00 u kojoj se sastaju Kalemi i Ratar iz Stare Topole.

U Trebovljanima se sastaju Kalemi koji su do sada bez poraza i Ratar koji je bez bodova. Očekivan ishod je uvjerljiva pobjeda domaćina, ali i u prošlom kolu očekivao se potop Ratara protiv Mladosti iz Bajinaca, koja je teže od očekivanog pobijedila Ratar. U nedelju ćemo da vidimo da li je to bila najava izlaza iz krize Ratara ili se nastavlja niz utakmica bez osvojenog boda.

U Gornjim Podgradcima Sloga DIPO dočekuje Mladi Krajišnik. Sloga je jedna od tri neporažene ekipe u prva četiri kola (do sada su ostvarili dvije pobjede na domaćim utakmica i dva neriješene rezultata u gostima), pa je za očekivati nastavak pozitivne serije mlade ekipe trenera Srećka Gajića. Mladi Krajišnik je u dvije gostujuće utakmice osvojio jedan bod i to protiv slabašnog Tamarisa.

Najzanimljivja utakmica kola se igra u Turjaku, gdje će stari znanci Kozara i Torpedo odmjeriti snage. Kozara je u blagoj prednosti u ovom duelu zbog trenutne forme i domaćeg terena, ali sve to ne mora ništa da znači nakon prvog sudijskog zvižduka. Torpedo se u novoj sezoni pojačao sa nekoliko zvučnih imena, ali u prva četiri kola se izgleda još uvijek nisu uigrali i po rezultatima su podbacili u dosadašnjem dijelu prvenstva. Da li će utakmica u Turjaku biti prekretnica za Torpedo vidićemo u nedelju. Kozara je do sada ostvarila sve pobjedei samostalno drži prvo mjesto na tabeli, doduše na ruku joj je išao i raspored, tako da nisu do sada imali težeg protivnika.

U Grbavcima gostuje Tamaris, koji je definitivno u krizi, te se može očekivati samo njeno produbljenje, jer Skojevci sigurno neće propustiti priliku da pred domaćim navijačima napune mrežu gostiju i nastave niz utakmica bez poraza u domaćim utakmicama duži više od godinu dana.

Mladost u Bajincima dočekuje Borac iz Magajana i sve osim uvjerljive pobjede domaćina bila bi prvorazredna senzacija. Mladost je u prošlom kolu teže od očekivanog pobijedila u Staroj Topoli i sigurno da neće potcijeniti goste iz Maglajana.

U Šibovskoj završava jedan negativan niz. U duelu Borca, koji je do sada bez boda i Potkozarja, koje do sada nije osvojilo ni bod u gostujućim utakmicama jednoj, ili obe serije dolazi kraj. Domaćini nisu zaslužili da u prva četiri kola ostanu bez bodova, ali nedostatak sreće i loš raspored ostavili su Borac na nuli. U ovom susretu je za očekivati da domaćin ostane neporažen na svom terenu.

U Čatrnji gostuje Sloboda iz Donjih Podgradaca, koja je u prethodnom kolu zaustavila crni niz bez boda. Biseri su poraženi u jedinoj dosadašnjoj domaćoj utakmici, tako da je ovaj susret najneizvjesniji i u njemu su podjednako moguća sva tri ishoda, jer obe ekipe igraju dosta otvoreno, odnosno kako se kaže „za gol više“.

Raspored V kola i trenutnu tabelu možete pogledati na linku

http://sportdc.net/tak/3046//rez

Autor teksta:XYZ