XS
SM
MD
LG

Nikola Dujaković postigao prvenac u dresu Zmajića

Put Nikole Dujakovića u mladoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine mogao bi da glasi – od eliminisanog do junaka ili od precrtanog do strelca za pozitivnu atmosferu.

Selektor Zmajića Vinko Marinović na početku svog mandata nije imao neko veliko poverenje u vezistu Krupe, ali mladi igrač je golom u Nikšiću spasao mladu selekciju BiH od poraza u duelu sa Crnom Gorom (1:1). Postigao je je pogodak u 23. minutu i na taj način izjednačio rezultat, pokazavši da kvalitetom ispunjava sve uslove da bude deo ove generacije, ko zna, možda i budućih „A“ reprezentativaca. Bio je to gol prvenac talentovanog veziste Krupe u dresu Zmajića.

Tako je Nikola Dujaković, na najbolji mogući način, kod selektora otklonio bilo kakve sumnje u njegov kvalitet jer je vratio deo poljuljanog samopouzdanja i razbio gubitniču atmosferu posle dva uzastopna kvalifikaciona poraza (Švajcarska i Rumunija).

-Srećan sam zbog gola u Nikšiću, daje mi potrebnu energiju i snagu za naredni period. Verujem da je ovo samo početak onog što treba da prikažem u reprezentativnom dresu. Dobro je da smo protiv Crnogoraca ostvarili pozitivan rezultat pred nastavak kvalifikacionog ciklusa – istakao je na početku svoje priče Nikola Dujaković.

Ne želi previše da se osvrće nazad, sve ono što je bilo shvata samo kao iskušenje i ništa više.

-Gledam samo ispred sebe i ono što me očekuje, da svaki put kada dobijem poziv isti i opravdam na najvišem nivou, doprinesem ostvarenju zacrtanih takmičarskih ciljeva i da budem zadovoljan svojim nastupom, odnosno rezultatom ekipe za koju nastupam. Ovaj remi u Nikšiću nam je dobro došao, dali smo gol brzo posle vođstva protivnika, imali i priliku da pobedimo, ali nerešeno je, kada se sve sabere, možda i najpravedniji ishod. Naredni protivnik u kvalifikacijama je Vels, biće to izuzetno teška utakmica za nas – jasan je Dujaković.

Član mladog tima BiH iz Krupe, pored Dujakovića, je i Ajdin Redžić koji je teže povređen tako da nije bio u kombinaciji za utakmice protiv Rumunije u Zenici i u Crnoj Gori. Pored njih dvojice premijerligaš iz Krupe na Vrbasu ima sjajnu plejadu mladih igrača koji gromoglasno kucajau na vrata mlade reprezentacije. Potrebno je samo da selektor Vinko Marinović čuje to kucanje.

-U klubu kvalitetno rade s mladima, mnogo pažnje je posvećeno omladinskim selekcijama i Krupa ima jedan od najvećih potencijala mladih fudbalera. I meni je ovaj klub bio odskočna daska u igračkoj karijeri, pogotovo za ulazak u mladu reprezentaciju – rekao je na kraju Nikola Dujaković koji je golom u Nikšiću osujetio i ljuljanje selektorske fotelje Zmajića.

U nedelju u okviru sedmog kola Premijer lige BiH, posle reprezentativne pauze, fudbaleri Krupe dočekuju hit sa starta prvenstva Mladost iz Doboja kod Kaknja.

-Biće to teška utakmica u kojoj će nijanse da odlučuju, Mladost je neugodan protivik. Posebo će biti teško jer smo pre odlaska na pauzu ušli u pobednički ritam sa dve uzastopne pobede, sada smo malo poremećeni u tom ritmu, ali se nadamo najboljem i pobedi protiv Mladosti – istakao je Nikola Dujaković.

Sportski žurnal

Nikola Dujaković


Vitez 0 : 0 Radnik
Široki Brijeg 1 : 1 Krupa
Sarajevo 0 : 0 Sloboda
Borac 1 : 1 Zrinjski
Željezničar 3 : 1 Čelik
Mladost 1 : 1 GOŠK
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zrinjski 22 16 2 4 50
2 Željezničar 22 16 2 4 50
3 Široki Brijeg 22 13 3 6 42
4 Sarajevo 22 12 4 6 40
5 Krupa 22 9 8 5 35
6 Radnik 22 9 5 8 32
7 Mladost 22 7 8 7 29
8 Borac 22 7 5 10 26
9 GOŠK 22 7 3 12 24
10 Sloboda 22 5 6 11 21
11 Čelik 22 4 1 17 13
12 Vitez 22 1 5 16 8