XS
SM
MD
LG

Italijani čekaju Srbiju, kraj za Litvance

Košarkaši Grčke izbacili su Litvaniju, dok će Italija u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Turskoj čekati boljeg iz duela Srbija – Mađarska.

Foto: fiba.com

Završen je prvi dan eliminacione faze šampionata Evrope za košarkaše u Istanbulu. Italijani su prekinuli „bajku“ Finaca, koji se nisu snašli van domaćeg terena, te su poraženi sa 70:54. Italija je vodila od samog početka, a na poluvremenu je bilo 48:29. Belineli sa 22 i Datome sa 15 poena predvodili su svoju selekciju do četvrtfinala, gdje čekaju pobjednika meča Srbija – Mađarska.

Iako su po mnogima djelovali kao razbijena vojska, grčki košarkaši su svima dokazali suprotno i sa 77:64 poslali kući Litvance. Vodila je Grčka cijelim tokom utakmice, a Litvanija je najbliža bila pet minuta do kraja kada je prišla na -4. U naredna četiri minuta Burusis i ekipa prave seriju 14:2 i riješavaju pitanje pobjednika. Najefikasniji na meču bio je Slukas sa 21 poenom, Kalates je imao 14, Burusis i Papanikolau po 11, a kod Litvanaca Kuzminskas je postigao 20, Valančijunas 13, Kalneitis 11. Grci će u četvrtfinalu igrati protiv bolje iz duela Hrvatska – Rusija.

Sutra su na programu sledeći mečevi:

11:30h Crna Gora – Letonija (pobjednik ide na Sloveniju)

14:15h Srbija – Mađarska (Italiju)

17:45h Turska – Španija (Njemačku)

20:30h Hrvatska – Rusija  (Grčku)