XS
SM
MD
LG

Srbija zakazala duel sa Italijom

Reprezentativci Srbije plasirali su se u četvrtfinale Evropskog košarkaškog prvenstva u Turskoj, pošto su savladali selekciju Mađarske sa 86:78.

Foto: fiba.com

Počela je Srbija silovito i brzo je povela sa 16:3, ipak Mađari se „bude“ i prave seriju 8:0. Do kraja četvrtine „orlovi“ su održavali tu prednost, a u drugoj četvrtini Kuzmić je nastavio sa sjajnom partijom i razlika je u jednom trenutku ponovo bila dvocifrena. Mađarska preko Vojvode i Ferenca prilazi na -4 i uz mini-serije na obje strane poluvrijeme je završeno rezultatom 48:41 za Srbiju.

U nastavku su srpski košarkaši zaigrali jače i brzo došli do +17, a protivnik je najbliže prišao na -11. Milosavljević i Kuzmić vratili su razliku na +15 pred zadnjih deset minuta. Mađari se nisu predavali i sa tri vezane trojke prišli su na 69:62, ali Mačvan i Marjanović odvode svoj tim na dvocifrenu razliku. Do kraja utakmice se igralo poen za poen i na kraju je slavio tim Aleksandra Đorđevića sa 86:78.

Najefikasniji na meču bio je Perl sa 22 poena, Ferenc je imao 16, Vojvoda 11, dok su u pobjedničkom sastavu Kuzmić i Bogdanović postigli po 17, Mačvan i Marjanović su imali po 14, a Lučić 11 poena. Protivnik Srbije u četvrtfinalu biće selekcija Italije.